На плажа задължително с лосион

На плажа задължително с лосион
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D-22%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
47.00 лв.
Виж ››

Младите момичета са завладяни от мания за тъмен загар и с нетърпения очакват пристигането на лятото. Много дами стоят под слънчевите лъчи от заран почти до залез слънце, без да си дават сметка, че по този начин вредят на собственото си здраве.

Знаете ли всъщност защо когато се излагаме на слънце, почерняваме? Кожата е устроена така, че когато е на пряка слънчева светлина, пигментните клетки отварят своите "чадърчета" и по този начин се защитава. Точно пигментът, който се отделя, оцветява кожата ни.

На плажа задължително с лосион

В интерес на истината, когато правите слънчевите бани без да сте нанесли слънцезащитен крем върху тялото си, излагате клетките си на унищожителна структурна ДНК-промяна. Така се отключва механизма за развитие на рак, обясняват специалисти.

И понеже всяка клетка има памет, изгарянията и пърженето на младини, могат да ви изиграят лош номер на средна връзраст или в старини.

Най-голям е рискът за увреждане при хора със светла кожа. Дерматолози съветват да се излагате умерено на слънце - в най-добрия случай по три пъти в седмицата. Най-опасно е слънцето в часовете между 10 и 16 часа. Затова се изтягайте на плажа или край басейна преди или след тези часове.

Излишно е да споменаваме още веднъж, че слънцезащитните лосиони са задължителни. Ако сте с по-светла кожа, изберете масло с по-висока фотозащита. Най-добре е нанасянето на крема да стане поне половин час преди да се изтегнете под слънчевите лъчи. Мажете се и след всяко къпане, защото от водата лосионите се измиват.

Ходете на плаж с крем и в леко облачните дни, тъй като 80 процента от UV-лъчите пробиват облаците.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати