Силата на етеричните масла да предпазват и лекуват от вируси

Масла срещу вируси
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Етеричните масла са драгоценен дар от природата, вълшебен еликсир за крепко здраве. Забележителните ползи, които носят за човешкото тяло и организъм, са открити още от древни времена. Маслата могат да се нанасят локално върху кожата, да се използват за лечебни масажи, или да бъдат вдишвани чрез дифузери, парни бани, инхалации.

В състава им влизат терпени, сесквитерпени, алдехиди, алкохоли, кетони, естери, феноли. Етеричните масла се абсорбират бързо от кожата и лигавиците и лесно навлизат в кръвообращението. Притежават уникални терапевтични, антисептични, бактериостатични, антивирусни, противогъбични и противовъзпалителни свойства.

Те са мощно средство за борба с вирусите, причиняващи инфекции. Засилват имунната система, действат целебно върху кожата, мускулите, костите, клетките и емоционалното здраве. Считат се за естествен антибиотик, който не води до образуване на резистентни бактериални щамове и не причинява нежелани странични реакции.

Ето кои етерични масла предпазват от вируси и инфекции, като укрепват имунната система.

Масло от риган

Маслото от риган има противовирусен ефект

Ценното етеричното масло от риган има мощни антимикробни, противогъбични, антибиотични, антивирусни и противопаразитни качества. Основните биоактивни компоненти в маслото са веществата тимол и карвакрол, които го правят особено ефективно срещу различни резистентни към антибиотици бактерии, различни гъбички и дрожди, включително и всички познати форми на свръхустойчиви щамове на патогенни микроорганизми. Маслото от риган притежава свойството да разрежда кръвта, възпрепятства образуването на тромби и предпазва сърцето от инфаркт и инсулт.

Безспорните антивирусни свойства на това етерично масло стимулират дейността на имунната система, подпомагат оздравителния процес, облекчавайки кашлицата и изтласквайки храчките, които запушват дихателните пътища.

Масло от мента

Маслото от мента притежава мощни антивирусни и антисептични свойства. Чудесно средство за отпушване на носа, улеснява отхрачването и лекува кашлицата.

Масло от евкалипт

Масло от мента

Антивирусните и деконгестантни свойства, които евкалиптовото масло има, го превръщат в добър помощник при борбата с настинката. Притежава силата да намалява възпалението и да елиминира задръстванията. Облекчава упоритата кашлица. Ефективно освобождава лигавиците на дихателните пътища и отпушва синусите – за целта поставете няколко капки евкалиптово масло в инхалатор и направете няколко вдишвания. При възпалено гърло смесете няколко капки евкалиптово масло с топла вода и направете гаргара, без да поглъщате течността.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво оказва благоприятно действие върху имунната система, благодарение на лечебните свойства, на които е богато - антибактериални, антивирусни и антисептични свойства. Помага за отпушване на синусите и действа бактерицидно.

Масло от канела

Масло от канела срещи вируси

Етеричното масло от канела е заредено с антивирусни, антимикробни, антибактериални и противогъбични свойства и оказва куп благоприятни въздействия върху целия организъм: стимулира кръвообращението, облекчава болката и спазмите, успешно лекува инфекции (особено стафилококус клетъчните инфекции), елиминира микробите в жлъчния мехур, намалява стреса. Ефективни в това отношение са масажите, инхалациите, както и топлите вани с канелено масло.

Масло от лавандула

Това лечебно етерично масло стимулира имунната система и помага при борбата с респираторни инфекции. Ароматът му действа успокояващо върху нервната система, отпуска тялото и насърчава спокойния сън. Инхалациите с масло от лавандула облекчават симптомите при настинка и грип, като помагат при кашлица и възпалено гърло.

Невероятните лечебни свойства, които етеричните масла притежават са неоспорими, но е важно да отбележим, че всички изброени видове са силно концентрирани и следва да се използват с повишено внимание. За по-голяма безопасност, преди да пристъпите към тяхната употреба, се консултирайте със специалист относно правилния начин на приложение.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати