Древна тибетска рецепта срещу вируси и бактерии

Тибетска рецепта срещу вируси с чесън

Чесънът е познат на хората от хилядолетия. Заради доказаните лечебни свойства на чесъна го определят и като суперхрана. Основните му лечебни качества са насочени към сърдечно-съдовата система и против инфекции. Те се дължат на сяросъдържащите вещества в него.

Това са алицинът и неговите производни. Те имат защитно действие за тялото. За да се използват в пълна степен тези качества на чесъна, той трябва да се консумира нарязан на ситно или смачкан, за да се освободи алицинът и производните му молекули.

Тибетската народна медицина също използва тези достойнства на растението за създаване на различни лекове за прочистване и възстановяване на тялото. Ето една рецепта с чесън срещу вируси:

Наситнява се чесън (350 г) и се смила. Чесновата каша се поставя в бурканче и се сипват 200 милилитра спирт или домашна ракия с висок градус. Бурканчето се захлупва плътно и се държи на тъмно място десетина дни.

Чесънът е полезен

Преди употреба съдържанието се прецежда през тензух или марля и се прехвърля в шише с тъмно стъкло. След като престои това средство против вируси с чесън 3 дни в хладилник, може да се ползва.

Според тибетската медицина използването на средството против вируси става по следния начин: в 50 милилитра билков чай или само вода се добавят капки, като се започне от 1 и се увеличава при всеки нов прием с още 1.

Схемата е І ден - 1 капка сутрин, 2 на обяд и 3 преди вечерята. На ІІ ден 4 капки сутринта, 5 - на обяд и 6 преди вечеря и така нататък.

Приеманото количество трябва да достигне 15 капки. Пет дни се пият по 15 капки три пъти дневно, а след това количеството започва да се намалява в обратен ред, докато отново се стигне до 1 капка. Накрая се пият по 25 капки 3 пъти на ден, докато свърши количеството. Приемането трябва да става четвърт час преди ядене.

Чай с чесън

По време на този курс трябва да се съчетае чесновата настойка с лека хранителна диета. Мазните и пържените храни се избягват, както и алкохолът.

Същата настойка с чесън може да се направи и с водка. Чесънът е в същото количество, а ракията се заменя с водка. Възрастните хора могат да взимат по 5 капки три пъти на ден при болест и по 5 капки само вечер с превантивна цел.

Тази тибетска рецепта против вируси също така изчиства тялото от токсини и може да се прави веднъж в годината. Тя е добро средство и за подобряване на обменните процеси в организма. Подобрява зрителната острата и лекува главоболието.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати