Три вида мазнини в корема, които не са причинени от преяждане

причини за коремни мазнини

Мъжете и жените носят мазнини около корема си по различен начин. И в двата случая причините за излишните мазнини невинаги са свързани с преяждане. Понякога, колкото и да тренирате и колкото и коремни преси да правите, тази упоритите мазнини ще останат. Това може да е така, защото плановете за диета и физически упражнения не е задължително да работят за вида на мазнините, които имате.

В следващите редове ви представяме три вида мазнини, които се натрупват около талията и как точно да се отървете от тях.

Бирено коремче

Мазнините по корема, причинени от алкохол и наричани по нашите ширини бирено коремче, могат да са много упорити. Въпреки че ги наричаме с умалително, те могат да станат внушителни по размер. Алкохолът затруднява организма да разгражда правилно храната и способността на черния дроб да гори мазнини.

В допълнение, алкохолът също е с високо съдържание на калории. Ако продължите с прекомерната консумация на алкохол, каквото и да правите, няма да се отървете от мазнините. Така че на първо време спрете. Пийте много вода, яжте повече плодове, зеленчуци и постни протеини.

Корем след раждане

След раждането коремът се разтяга. Дори и да сте загубили теглото на бебето, все пак може да имате корем. Това може да бъде причинено от диастаза по време на бременността, която води до отпускане на коремните мускули. Ако коремът ви все още изглежда като на бременна, това може да се дължи на разтягане на тъканите.

коремни мазнини

Нивата на инсулин също са склонни да се повишават по време на бременност, което води до това, че коремът съхранява мазнини. Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, за да изключите диабета. На първо време, за да се отървете от този вид мазнини около корема, спрете с коремните преси, тъй като това утежнява диастазата.

Посетете Вашия лекар, ако издутината е придружена от болки в гърба, таза или стомаха. Посетете фитнес инструктор за най-добър вариант за вас. Ходете много и правете упражнения, които укрепват тазовото дъно и цялото тяло.

Корем от стрес

Кортизолът може да предизвика поражения върху телата както на мъжете, така и на жените, които се справят със стрес. Самият кортизол е свързан с наддаването на тегло, защото кара тялото да съхранява висцерални мазнини.

Освен това тревожните или стресирани хора ядат повече. Мазнината също има тенденция да се събира около талията и може да причини увисване в средната част на корема. Могат да бъдат засегнати и моделите на съня, което е очевиден признак на стрес.

За да се отървете от този вид мазнини, почивайте повече и лягайте по-рано, за да регулирате метаболизма си. Освен това избягвайте нежелана храна и преяждане и бъдете внимателни с внезапния си апетит към сладки и солени храни.

Оставете кофеина също, тъй като той повишава нивата на кортизола. Осигурете си здравословна закуска, за да ви помогне да избегнете резки промени в настроението. Не забравяйте да спортувате, да правите йога или да опитате да медитирате, за да помогнете за облекчаване на стреса.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати