ezine.bg»Статии»Здраве»Големият корем предразполага към Алцхаймер

Големият корем предразполага към Алцхаймер

Големият корем предразполага към Алцхаймер

Бичът на 21 век – затлъстяването, изправя човечеството пред сериозни проблеми свързани със здравето. Свръхтеглото и многото излишни мазнини нанасят огромна вреда не само на сърцето на човек и на неговата жизненост. Доказано е, че дебелите хора са в състояние да се самоизолират от социума, да се затворят в себе си и да ограничат до минимум социалните си контакти, в резултат на което може да се обобщи, че затлъстяването причинява и душевни неразположения, предизвикани от невъзможността да се води пълноценен живот.

Нова негативна последица на затлъстяването придоби популярност през последните дни. Оказва се, че хората, които имат големи и разширени кореми са повече предразположени към развитието на болеста на Алцхаймер. Закръгленото коремче при хората на средна възраст е причина и за появата на още други заболявания, свързани с форми на деменция в по-късен етап от живота на човек.

Тревожната статистика е изведена на базата на ново проучване и категорично сочи, че онези от нас, които се сдобият с изпъкнал корем преди навършването на 50 години са предразположени към мозъчни проблеми. Хората с нормално телосложение имат по-голям шанс да останат незасегнати от състояния на деменция с напредване на възрастта им.

Големият корем предразполага към Алцхаймер

Изследването, проведено от американски специалисти било просто. Учените измерили коремната област на цели 733 души на средна възраст. Мерките те съпоставили с обемите на техните мозъци и констатирали тъжната истина, че онези, които има голям корем не могат да се похвалят с голямо „сиво вещество”. Хората с по-малко коремче имали по-големи размери на мозъка.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
дебелия
дебелия
09.04.2013 15:25
това са глупости
0
0