ezine.bg»Статии»Здраве»Хитринки за свежо настроение с лимон

Хитринки за свежо настроение с лимон

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182460
Хитринки за свежо настроение с лимон
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Доказано е, че лимонът и миризмата му са нещо като свеж заряд за тялото и ума. Едва ли има нещо по зареждащо и тонизиращо организма от чаша лимонов фреш с малко мед или захар.

Резливият кисел вкус има способността да събужда ума и да влива енергия в цялото тяло. Подобно свойство притежава и мангото.

Проучванията показват, че миризмата на лимон има и успокояващо действие. След приятните почивни дни мисълта, че в понеделник сме на работа е в състояние да ни напрегне дори без да си дадем сметка за това.

Хитринки за свежо настроение с лимон

Един удачен съвет е да пробвате отново магичната успокоителна сила на лимона.

В неделя вечер преди да си легнете в леглото направете си един чай и сложете в него един два резена от жълтия цитрус. Успоредно с това намажете тялото си с лосион с лимонов аромат и се отпуснете в леглото.

Една друга сутрешна хитрост с лимон може да ни помогне да се ободрим и да засилим обмяната на веществата в нашия организъм. Докато спим през нощта тялото ни се дехидратира, а хоризонталната поза благоприятства натрупването на токсини в организма.

Хитринки за свежо настроение с лимон

Този негативен за тялото ни процес е особено интензивен в областта на дебелото черво. За да изчистите тези вредни влияния, веднага след като се събудите си помогнете с лимон.

Направете си чаша вода с лимон сутринта. Сокът трябва да е с температурата на тялото ви или с други думи около 36 градуса. Така приготвената лимонова отвара хидратира организма ни бързо и възобновява течността около клетките ни.

Благодарение на лимоновата смес храносмилателната ни система заработва на пълни обороти, в резултат на което закуската се усвоява по-бързо.

За да засилим ефекта е добре да поемем сутрешното хапване половин час, след като сме пили от водата с лимон. Доста важно е в случая да пием възможно най-слабо минерализираната вода.

Общата ѝ минерализация, посочена върху етикета, трябва да е по-ниска от 300 мг на литър, като в най-добрия случай трябва да бъде 50 мг на литър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати