Бръчките сигнализират за болести

Бръчките сигнализират за болести

За съжаление никой не е в състояние да спре хода на времето, и в определена възраст бръчките започват да атакуват и най-свежата кожа. Понякога обаче ние сами помагаме на остаряването.

За да запазите младостта си по-дълго, ще трябва да забравите за някои неща. На първо място, естествено е пушенето. Цигареният дим съдържа около 4000 различни токсини, които влияят зле на структурата на кожата.

Пушачите имат нарушено кръвообращение и затова кожата им не получава достатъчно кислород. Никотинът – основният враг на витамн С, защитава тялото ни не само от вируси и инфекции, но и от ранно остаряване.

Токсините също влияят зле на съединителната тъкан. В резултат на това кожата губи своята гъвкавост и еластичност. Токсините се съдържат в замърсение въздух, продуктите, които са пълни с пестициди и нитрати, както и в лекарствата.

Разбира се, няма как да спрем да дишаме мръсния въздух, а лекарствата помагат, както и не можем да се откажем да се храним. Но жителите на мегаполисите могат да запазят лицето си свежо по-дълго време, ако се хранят с определени продукти.

Това са продукти, които съдържат витамини А, С и Е и микроелементите цинк, желязо и мед. Те помагат на организма да неутрализира вредното въздействие на токсините и кожата повече години е свежа.

Недоспиването също е сред основните врагове на красотата на кожата. Пълноценният сън е задължителен, ако искате да се радвате на хубав цвят на лицето и на редовно обновяване на кожните клетки.

Опитвайте се да спите не по-малко от осем часа в денонощието. Пряката слънчева светлина, както и солариумите, кара кожата да старее много по-бързо. Хората с бледа кожа се радват по-дълго време на липса на бръчки.

Според китайски лечители ако разгледате добре отражението си в огледалото, можете да разберете много за здравето си. Те са убедени, че бръчките издават различни видове болести.

Хоризонталните бръчки на челото говорят за претоварване на нервната система и за повишен риск от инфаркт. Дребните бръчици в ъглите на очите са знак за проблеми със стомаха.

Вертикалната бръчка между веждите сигнализира за опасност от възникване на синузити, а вертикалните бръчки покрай външния край на устните говорят за проблеми с черния дроб.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати