ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Упражнения за активен мозък

Упражнения за активен мозък

Нина НордНина Норд
Джедай
2k364
Стрес
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Ако искате мисълта ви да е кристално ясна и да запомняте повечето неща, които са важни за вас, правете специални физически упражнения, които подпомагат сериозно мозъчната активност.

Повечето от тези упражнения целят да подобрят кръвообращението в горната част на гръбначния стълб, тъй като от доброто му състояниое зависи истинската функционалност на мозъчните ни клетки.

Тези упражнения могат да се правят, докато седите зад бюрото в офиса или в дома си. Едното от тях е на практика разтягане. Както си седите на стола, изпънете ръцете си високо нагоре.

Задръжте ги в това положение за няколко секунди, след това отпуснете. Повторете три-четири пъти и го правете всеки ден. Това сериозно ще подпомогне работата на мозъчните ви клетки.

Друго упражнение е свързано с подвижността на врата ви. В седнало положение правете много бавни наклони напред с главата, като се опитвате да се наведете максимално, така че брадичката ви да докосне гърдите.

Чай

След това максимално отпуснете главата назад. Повторете осем-десет пъти, като и това упражнение правете поне веднъж дневно, а най-добре два пъти на ден. След това бавно въртете главата си наляво-надясно, по пет пъти за всяка страна.

Завършете с бавно въртене на главата в кръг. Повторете четири пет пъти въртенето. Следващото упражнение се нарича „махало”. Разкрачете леко краката, сложете ръце на кръста.

Бързо наведете торса напред на около тридесет градуса, след това рязко заемете изходна позиция. Задръжте няколко секунди, след това рязко наведете торса назад. Повторете същото и наляво и надясно.

Упражнението се повтаря пет пъти. Сигурен начин за укрепването на паметта са лекарствените билки и етеричните масла. Ароматът на мента стимулира мозъчните центрове, които отговарят за паметта.

Чаша ментов чай или черен чай с добавени ментови листенца не само е приятно, но и полезно начало на деня. Ако се топнете във вана, пълна с вода, разредена с отвара от лайка, това ще ви спаси от стрес и ще ви направи по-паметливи. Всеки ден мажете кожата на ръцете си с етерични масла и вдъхвайте аромата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати