10 минути спорт на ден укрепват ставите

тичане
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Спортът, активното движение или просто ходенето по един час на ден пеша са в състояние да укрепнат тялото и да го предпазят от доста негативни влияния на съвременното ни ежедневие.

Дори и да не сте спортна натура и да чувствате напрежение, когато се движите или пък правите упражнения, знайте, че тялото ви всъщност се лекува от това.

Изследванията сочат, че само 10 минути активен спорт на ден са в състояние да подобрят ставите ни.

става

Само толкова време е достатъчно да отделим, за да избегнем болезненото усещане, което се появява с напредването на възрастта в ставите ни. Доказателства за това идват от изследване на американски специалисти.

Те подложили на тестове жени на възраст над 70 години, които нямали проблеми с костната система и не страдали от артрит. Изследването продължило цели три години, а накрая резултатите били смайващи.

плуване

Всички дами не показали никакви симптоми на развитие на ставни проблеми само защото през тестовия период от три години те правели редовно упражнения.

Някои от жените на тази солидна възраст спортували по 75 минути седмично, които снижили риска от ставни заболявания и такива на опорно двигателната система до 28 процента.

Ентусиастките сред възрастните жени, които отделяли по 90 минути на седмица за гимнастика, плуване, ходене пеша и други видове спорт по избор, намалили риска за ставните си болки на половина.

Американските специалисти обясняват благотворното действие на спорта върху ставите. Активното движение засилва кръвообращението и „смазва” ставите, като ги предпазва от „изхабяване”.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати