Топ 3 навика, които са ключови за здравия пикочен мехур

навици за здрав пикочен мехур
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
51.00 лв.
Виж ››

Инконтиненцията на урината (неволно изпускане на урина) може да окаже сериозно въздействие върху качеството на живот на човек, като повлияе на имиджа на тялото му, психологическото здраве и цялостното му здравословно и физическо състояние. Състоянието засяга повече от 200 милиона души по целия свят и два пъти повече жени от мъжете, но много страдащи все още се чувстват твърде смутени да говорят за това.

Въпреки че няма лечение за това, има някои полезни превантивни мерки, които човек може да предприеме, за да контролира ситуацията. В следващите редове вижте ключовите навици за здравия пикочен мехур:

Укрепете тазовото си дъно

Тазовото ви дъно е набор от мускули, които поддържат тазовите ви органи, включително пикочния мехур. Превръщането на грижите за таза в ежедневен навик е нехирургична, нискорискова и ефективна опция за лечение на уринарна инконтиненция.

В интернет пространството можете да намерите страхотни упражнения за тазово дъно, като упражненията на Кегел и много други, включително и на видео. Те могат да помогнат за поддържане на мускулите на тазовото дъно в тонус и да работят за намаляване на проблемите ви с изпускането или всякакви позиви за често уриниране.

Практикувайте здравословни тоалетни навици

здрав пикочен мехур

Използвайте тоалетната само когато наистина трябва. Може да изпитвате силно чувство за уриниране по няколко пъти на ден, но ако имате навик да изпразвате пикочния си мехур твърде често, тренирате го да иска да се изпразни, когато може да не е необходимо.

Когато отидете до тоалетната, поставете си за цел да не бързате, тъй като напрягането да свършите по-бързо може да окаже натиск върху тазовото дъно и постепенно да отслаби мускулите. Също така, не забравяйте да изпразните напълно пикочния си мехур - пренебрегването на това може да доведе до инфекция на пикочния мехур с течение на времето.

Водете дневник на пикочния мехур

Дневникът на пикочния мехур може да ви бъде полезен, особено за вашия лекар, който може да го използва, за да разбере по-добре симптомите ви. Запишете следната информация в дневника си: в колко часа използвате тоалетната, оценявайки (или измервайки) колко урина отделяте, колко течност сте консумирали преди да отидете и дали сте се изпускали.

Списание Drum съобщава, че човек със здраво тазово дъно и без проблеми с инконтиненция трябва да уринира около осем пъти на ден и не повече от веднъж през нощта.

Следвайте тези съвети за здрав пикочен мехур и ще се радвате на отлично здраве.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати