Пет продукти, намаляващи вредата на цигарите

Цигари
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Експерти съставиха списък на храни, които могат частично да сведат до минимум вредите от тютюнопушенето.

Зеле - проучвания, проведени от Националния институт по екология на САЩ, показват, че зелето е отлично средство за профилактика на рака. Причината за това е наличието на растителни изотиоцианати.

Това са антиоксиданти, които доста изследвания определят като ефикасни при борбата с рака. Те потискат растежа на раковите клетки и предотвратяват тяхното възпроизводство.

Освен обикновеното зеле, такива способности притежават също китайското зеле, а и броколите. Редовната консумация на зеленчука намалява риска от рак на белите дробове с 36%.

Зеле

Доматен сок - японски учени казват, че защитният ефект на доматения сок се дължи на наличието в състава му на антиоксиданта ликопен, който потиска образуването на кислородни радикали. Това са молекули, които са вредни за клетките.

Сок от моркови - бета-каротинът, който се съдържа в оранжевия зеленчук, се преобразува от организма във витамин А, необходим за укрепване на лигавиците. Две чаши сок от моркови на ден са достатъчни за пушача.

Пшеница - тя съдържа цял набор от полезни и активни вещества, включително витамини Е и B12, фолиева киселина и селен, които защитават белите дробове.

Моркови

Витамин С - той се съдържа в много плодове и зеленчуци. Особеността на този витамин е, че той не се синтезира в организма, а може да дойде само отвън чрез храната, която консумираме.

Припомняме, че неотдавна бе потвърдено от британски учени, че никотинът не само допринася за образуването на рак, но има и положителни качества. Например оказва стимулиращ ефект върху мозъка. И по-специално - подобрява паметта и концентрацията в работата.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 8
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
5 продукта
5 продукта
05.01.2015 20:13
5 продукта!!!Няма ли кой да поправи заглавието?
2
1
Ирена
Ирена
22.01.2015 17:47
Бройна форма имат съществителните имена от м.р., които означават нелица (предмети) и завършват на съгласна. Тя се образува с окончание -а/-я и се употребява след числителни бройни имена (два, пет, хиляда и сто), след числителни имена за приблизителност (четири-пет, десет-двайсет) и след думите колко, колкото, няколко, толкова.

три месеца, шест коня, двайсет-трийсет милиона, няколко района, колко процента

В конкретния случай - Пет продукта!
1
0
Елена
Елена
16.07.2013 15:40
Още в заглавието има грешка. Нямате ли си редактор?
4
3
Стилиян
Стилиян
15.07.2013 12:44
Наистина е гадно, последните редове имам предвид, хем знаете :)
0
0