Кои съставки в шампоана са вредни за косата и здравето ви?

Кои съставки в шампоана са вредни
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване-26%
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
5.90 лв.
Виж ››

Миенето на косата е важно, за да я поддържаме чиста и здрава, но също така е много важно да знаете какво точно слагате на косата си.

Всъщност не е никак трудно да разберете какво съдържа вашия шампоан, защото много от производителите на козметични продукти изброяват старателно всички съставки на гърба на всяка опаковка.

Според експертите на етикета на всеки шампоан има една дума "аромат" която означава че трябва незабавно да изхвърлите шампоана си.

Зад думата аромат се крият цял куп синтетични химикали, прекрасният аромат в шампоана е смесица от разнообразни токсични съставки, като фталати например, които са свързани отрицателен ефект върху репродуктивната система.

Като цяла синтетичните аромати са известни като канцерогенни и според някои учени, те са отговорни за хормоналния дисбаланс.

В дългосрочен план те могат да причинят косопад.

Разбира се, не всички аромати са лоши!

Ако те идват от естествен източник, няма да навредят на косата ви.

Ето кратък списък на други съставки в шампоаните, които обаче е добре да избягвате!

Вредни шампоани

Сулфати

Шампоанът е известен с това, че има богата пенеста текстура. В някои продукти за това са отговорни сулфатите. Но не трябва да забравяте, че те са изключително вредни за скалпа, тъй като причиняват дразнене.

Парабени

Парабените също са често използван консервант в шампоаните. Експертите обаче твърдят, че те са тясно свързани с хормоналния дисбаланс. Така че вече ги причисляват към вредните съставки в шампоаните.

Триклозан

Триклозанът е съставка в шампоаните, която често присъства в сапуните и пастите за зъби. Но тази съставка има дълъг списък с отрицателни ефекти върху здравето. Изследвания показват, че триклозанът може да допринесе за развитието на устойчиви на антибиотици микроби и по този начин да навреди на имунната ви система.

Шампоани без вредни съставки

За щастие, в днешно време на пазара се предлагат много видове шампоани, които са произведени изцяло от естествени натурални съставки.

Така че, ако държите да имате здрава коса, бъдете внимателни в избора си на шампоан!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати