Пушенето – главен виновник за косопада?

Пушенето – главен виновник за косопада?
3 броя неопренови маски за многократна употреба-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя неопренови маски за многократна употреба
30.00 лв.
25.50 лв.
Виж ››

Изследванията през последните десетилетия във връзка с неизборимите вреди от пушенето на цигари сочат категорично, че тютюневият дим е враг номер едно на белите дробове, причинявайки рак.

Допълнително към това стана ясно, че цигарите са основен виновник и за сърдечносъдови проблеми.

Безспорно жените пушачки могат да се разпознаят по несвежия вид на кожата на лицето, петнистите й отенъци и т.н.

Последните проучвания по въпроса с вредата от цигарите обаче изведе на бял свят, нещо неподозирано от никого. Оказва се, че с всеки загасен фас правите стъпка към скорошното си оплешивяване.

Пушенето – главен виновник за косопада?

Пушенето е един основен причинител на косопада, категорични са експерти. Те обясняват, че тютюневият дим е в състояние да увреди космената луковица и да съкрати живота й драстично.

Цялото това негативно влияние върху космените луковици по нашата глава водят до косопад, който не е желан от никого.

Според едно друго скорошно проучване пък, тютюневият дим носи голям риск от психологични разстройства върху пасивните пушачи.

Archives of General Psychiatry публикува проучване, което гласи, че феновете на цигарите могат да причинят на непушачите около тях психологичен дистрес, депресия, шизофрения и дори делириум.

Изследването е продължило значителните 6 ггодини, а в него са били тествани 5000 непушачи и почти 2600 пушачи. Всички те в началния етап са били психично здрави.

На финалната права обаче резултатите сочат, че около 14, 5% от доброволците страдали от дистрес. Редовното цигарено одимяване на непушачите увеличило с 50% вероятността от емоционално разстройство.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати