Ето как зехтинът може да ви отърве от въшките

въшки

Проблемите с въшките съществуват от векове, но най-често се срещат при децата. Но противно на общоприетото схващане, въшките предпочитат да нападат чисти кожа и скалп.

Въпреки че те не представляват риск за здравето, постоянният и дразнещ сърбеж, който причиняват, води до голям дискомфорт.

Разбира се, че в аптечните мрежи се предлагат различни видове шампоани против въшки, но те съдържат инсектициди като перметрин и перитрин, които причиняват странични ефекти.

Има някои доказателства в подкрепа на това, че зехтинът може да ви помогне срещу въшките.

Как действа зехтинът?

Зехтинът не убива въшките, но той смазва косата и улеснява отстраняване на въшките и гнидите от косата и скалпа. Някои проучвания сочат, че зехтинът действа като задушаващ агент и спира процеса на размножаване на въшките.

Как да използваме зехтина за отстраняване на въшки? Вижте повече в следващите редове:

1. Зехтин и шампоан

Най-напред измийте добре косата си с шампоан. След това нанесете щедри дози зехтин по косата и скалпа. Завийте косата си на кок и сложете шапка за душ и останете така поне 3 часа.

Следващата стъпка е да използвате специален гребен, с който да изчеткате всички въшки и гниди. Накрая измийте косата си два пъти с шампоан и изсушете със сешоар близо до скалпа на средна температура. Това ще убие гнидите.

2. Зехтин и масло от евкалипт

Маслото от евкалипт действа като антисептик, а в комбинация със зехтина ще помогне за премахването на въшките.

Необходими продукти:

Зехтин - 4 с.л.

Масло от евкалипт - 20 капки

зехтин за премахване на въшки

Шапка за душ

Гребен за отстраняване на гниди

Смесете зехтина с маслото от евкалипт в купа и нанесете сместа върху косата и скалпа. Завийте косата си на кок, сложете шапка за душ и оставете да подейства от 2 до 3 часа. Накрая изчеткайте косата си с гребена за гниди и измийте с шампоан.

3. Зехтин, кокосово масло и бял оцет

Има много доказателства, че тази тройна комбинация от зехтин, кокосово масло и бял оцет лесно може да ви отърве от въшките.

Необходими продукти:

Зехтин - 2 с.л.

Кокосово масло - 2 с.л.

Бял оцет

Шапка за душ

Гребен за отстраняване на гниди

Смесете зехтина и кокосовото масло в купа, нанесете сместа върху косата и скалпа, сложете шапка за душ и оставете да подейства за 2 часа. Измийте косата с шампоан, нанесете белия оцет и го оставете да подейства за 1 час. Срешете косата си с гребен за отстраняване на гниди и отново измийте с шампоан.

4. Зехтин и масло от чаено дърво

Тази комбинация също помага в борбата с въшките, защото маслото от чаено дърво има инсектицидни и репелентни свойства.

Необходими продукти:

Зехтин - 3 с.л.

Масло от чаено дърво - 1 ч.л.

Билков шампоан - 2 с.л.

Шапка за душ

Гребен за отстраняване на гниди

Смесете съставките в купа и нанесете сместа върху косата. Сложете шапка за душ и оставете да подейства за 30 минути. Измийте косата си с гореща вода и билков шампоан. С помощта на гребена изчистете всички въшки и гниди докато косата ви е още мокра.

5. Зехтин и масло от сусамово семе

Сусамовото масло също притежава инсектицидни свойства, а в комбинация със зехтина ще ви отърве от въшките и гнидите.

Необходими продукти:

Зехтин - 1 с.л.

Сусамово масло - 2 с.л.

Шапка за душ

Гребен за отстраняване на гниди

Смесете маслата и нанесете сместа върху косата и скалпа. Сложете шапка за душ и оставете да подейства за една нощ. На следващата сутрин изчистете всички въшки и гниди с помощта на гребена. Накрая измийте косата си с шампоан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати