Бирена мая за здрава коса и сияйна кожа

Бирена мая за здрава коса и сияйна кожа

Ако усещате, че кожата ви не е достатъчни свежа и еластична, а косата ви е суха, без блясък, значи оргазнизмът ви се нуждае от важни микроелементи и витамини. Не допускайте това да се случи, като верен ваш съюзник може да бъде бирената мая.

Тя действа исключително добре върху работата на червата, върху кожата и косата. Особено богата на витамини от група В – фолиева киселина, протеини, бирената мая дава на организма ни важни аминокиселини.

Бирена мая за здрава коса и сияйна кожа

Бирената мая е нещо като братовчед на хлебната мая. Тя се състои от белтъци, което е особено важно за продукцията на клетките, мускулите, и тъканите. Белтъците и витамините от В група, като витамин В1 и В2 в състава на бирената мая се допълват от аминокиселини, важни ензими и пантотенова киселина, известна още и като витамин В5. Този витамин е особено полезен при нарушаване на метаболитните процеси, включително при нарушена функция на щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза.

Като част от състава на бирената мая той е силно средство при недостатъчност на кръвообращението, при нарушени функции на нервната система и др. Бирената мая се препоръчва при симптоми на белтъчинната, мастната и въглехидратната обмяна на веществата, слабост, лесна умора, сънливост, влошено храносмилане.

Маята е особено ефикасна срещу различни бактерии, като улеснява работата на червата. Вредните елементи се изхвърлят от организма, което дава отражение върху външната ни красота – тенът ни става сияен, ноктите и косата по-здрави. Като хранителна добавка може да сложите бирената мая в супи, напитки и различни сосове.

бира

Съдържащата се в бирената мая гъба действа като ускорител при печенето и за ферментация на бирата. Хмеловата течност е особено ефикасна при някои разкрасяващи женски процедури. Комбинацията от мая, ечемик и хмел съдържат важни и необходими минерали и микроелементи.

Използвайте бирата за външно приложение на косата, което ще помогне тя да стане в пъти по-блестяща. Успоредно с това ще забележите, че пърхотът намалява, а слънчевите лъчи се отразяват равномерно в косите ви. Ако след измиване на косата излеете една бира върху главата си, ще заздравите структурата на косъма и ще му придадете обем.

Не се притеснявайте, че може миризмата на бира да ви съпровожда след това. Веднага щом изсушите главата, всякакъв спомен, че сте разляли хмелова течност по нея, ще е отшумял.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
tedi
tedi
23.02.2014 19:58
в аптеките ли се продава
0
0