ezine.bg»Статии»Здраве»Не пиеш вода - паметта ти отслабва

Не пиеш вода - паметта ти отслабва

Пиене на вода

Ако в последно време се усещате, че често забравяте, може би това се дължи на факта, че консумирате повече всякакви други напитки, но не и вода.

Хората, които не поглъщат достатъчно вода могат да имат проблеми с паметта, посочва ново американско изследване. Пилотните му изследвания са демонстрирали връзката между дехидратацията и слабата памет, пише британският вестник "Дейли Мейл".

Изследователите са проучили нивото на хидратация на 21 жени след менопауза чрез метод, който е познат като биоелектрическо съпротивление.

Въпросният метод представлява прекарването на ток по цялото тяло, разнесен от водата и течностите. Колкото по-хидратирано е едно тяло, толкова по-лесно сигналът преминава през него.

Жените, участвали в експеримента са били подложени и на обикновени тестове за памет. Изследването е установило, че 2% загуба на телесно тегло заради дехидратация може да причини проблеми с паметта.

"Хидратацията трябва да се има предвид, когато се провеждат тестове на по-възрастни хора за деменция и когнитивни проблеми", казват учените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати