Слабеем с чудно хапче само след една година

Слабеем с чудно хапче само след една година
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Хапчето, за което човечеството мечтае от векове, ще бъде факт в най-скоро време. Учени от Белгия обявиха, че до една година ще са готови със суперчудно хапче срещу един от бичовете на цивилизованите общества - затлъстяването.

Новият продукт ще представлява хранителна добавка, чиято цел ще бъде да регулира микрофлората на червата, в чийто състав изследователите от Католическия университет в Льовен са намерили ключа на заболяването.

Професорите Натали Делзен, Патрис Кани и Джулио Мучоли обясняват, че новото лекарство трябва да регулира нивото на ендоканабиноидите. Това са вещества, отделяни от организма, които регулират взаимодействието между червата и мозъка. От там идва чувството за ситост и образуването на мастни тъкани.

Революционното хапче за топене на тлъстини вече е изпробвано успешно с мишки. А в момента текат и тестовете с хора.

"Безспорно е установено, че както при животните, така и при хората, чревната флора у слабите и у дебелите индивиди е различна. Затлъстяването се дължи на възпаление с ниска интензивност в червата", обяснява професор Патрис Кани.

В резултат на възпалението, се променя взаимодействието между чревната флора и органите. Посредник в него са ендоканабиноидите. Тяхното равнище е повишено при затлъстелите и по-ниско при слабите.

Според проф. Кани по силите на медицината е с прости и достъпни средства да регулира състава на чревната флора, а оттам и да предпазва хората от затлъстяване.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Алекс
Алекс
23.06.2013 03:09
Ще е много хубаво, ако наистина са готови да пуснат такова хапче след една година. Съмнявам се, де, но би било наистина страхотно. Толкова много хора страдат от затлъстяване, а някои не могат да отслабнат само с добро хранене и тренировки... Такъв лек би направил много хора супер щастливи :)
0
0