Как да спрем заглъхването на ушите и хълцането

Как да спрем заглъхването на ушите и хълцането

Кой не се е събуждал от усещането за иглички в краката или не е могъл да спре да хълца? Учените се опитват да дадат отговор за произхода на тези човешки странности, за да открият начини за справяне с тях.

Хълцането представлява неконтролирани свивания на диафрагмата – мускула под белите дробове. До хълцане се стига от бързо ядене, рязко поемане на въздух или прекаляване с алкохол.

За да си помогнете, задръжте дишането, изпийте десет глътки вода бързо или дишайте в хартиен пакет. Заглъхването на ушите е не по-малък проблем. Той възниква заради изравняване на налягането от външната и вътрешната страна на тъпанчето.

Обикновено се случва заради смяна на височината. За да се отървете от това, затворете уста, запушете носа си и дъвчете дъвка. Ако ви е изтръпнал кракът или ръката, това може да продължи няколко минути.

Как да спрем заглъхването на ушите и хълцането

Често виновник за това състояние са обезводняването, напрягането на мускулите, недостиг на калций и калий в храната. За да се отървете от това състояние, трябва да разтърсите здраво крайника.

Запушването на ушите с ушна кал се получава само от престараване при чистенето на ушите с тампончета. Иначе организмът сам се избавя от излишъците на това вещество, което предпазва ушите от инфекции и нечистотии.

При запушване на ушите се усеща сърбеж, звън в ушите и болка, както и загуба на слуха. Специалист по ушните болести бързо ще ви избави от проблема с една промивка.

Ако получие главоболие, докато ядете сладолед, трябва да знаете, че сладкото изкушение може да накара мозъка ви да измръзне. Това се получава, когато допрете до небцето си нещо студено. Това води до свиване на кръвоносните съдове в предната част на мозъка и предизвиква болка.

За да премахнете симптома, допрете езика си до небцето, за да го стоплите. Тъмните кръгове под очите са неприятност, която тормози много хора.

Обикновено те се появяват след безсънни нощи. Недостигът на сън води до бледа кожа, което превръща сенките под очите в тъмник кръгове. Единственият лек срещу това е сънят.

Рейтинг

3.8
Общо 5 гласували
5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари