ezine.bg»Статии»Здраве»Полезен сладолед плаши с вкуса си

Полезен сладолед плаши с вкуса си

Нина НордНина Норд
Джедай
2k363
Полезен сладолед плаши с вкуса си
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

Сладоледът в най-скоро време ще се превърне в един от така наречените функционални продукти, които имат доказани качества, подобряващи здравето на човека.

Любимият десерт на милиони хора по света ще бъде обогатен със специални диетични влакна, антиоксиданти и пробиотици, за да стане по-полезен.

Така ще подобри състоянието на чревната флора и ще предпазва организма от влиянието на свободните радикали, които ни състаряват.

След най-много година и половина този продукт ще залее световния пазар, тъй като прототипът на новия полезен сладолед вече е готов.

Полезен сладолед плаши с вкуса си

„Целта ни е човек да не изпитва чувство за вина, когато изяде един сладолед, а да знае, че е доставил дневната норма от диетични влакна, антиоксиданти и пробиотици”, твърди един от изследователите – Инголф Груен.

Според учените човек купува даден хранителен продукт по две причини – ако му харесва и ако е полезен за здравето. Полезният сладолед ще е с приятен вкус, но вече няма да е ултравкусотията, която ни изкушава през лятото.

За съжаление полезните вещества, които учените добавят в сладоледа, имат леко горчив вкус и влияят върху консистенцията на десерта.

Засега единственият начин, който може да оправи гадния вкус на полезния сладолед, е потребителите да го наръсват със захарни пръчици или сладък топинг.

Това буквално ще съсипе идеята за здравословен десерт. Създателите на здравословното ледено чудо не смятат да използват оцветители и консерванти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати