ezine.bg»Статии»Здраве»Как витамин D спасява живота ви

Как витамин D спасява живота ви

Нина НордНина Норд
Джедай
2k351
Как витамин D спасява живота ви
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Витамин D, известен още като витаминът на слънчевата светлина, има огромни преимущества в сравнение с останалите витамини, но хората не получават достатъчно количество от него, затова не могат да почувстват изцяло неговата ефективност.

Около 70 на сто от европейците получават минимално количество от този изключително ценен за организма елемент. За съжаление природата ни е дала само един негов силен източник.

Това е слънцето, но човек поглъща през кожата си само малко количество от този ценен витамин. Хората, които живеят близо до екватора, не изпитват недостиг от този елемент.

Как витамин D спасява живота ни? На първо място той стимулира загубата на излишни килограми. Той нормализира работата на инсулина, който от своя страна помага да свалим мазнинките в най-проблемните зони.

Ценният елемент увеличава продължителността на човешкия живот. Освен това той укрепва костите, защото без него калцият не се усвоява изобщо от организма.

Как витамин D спасява живота ви

При приемане на достатъчно количество витамин D и калций рискът от остеопороза драстично намалява. Този ценен витамин намалява риска от сърдечни заболявания.

Той помага за подобряването на кръвообращението като отслабва напрежението на кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане. Освен това този витамин помага на тялото ни да се бори с редица сериозни болести.

Той подобрява функционирането на имунната система и дава сили на организма за борба с болестите. Как обаче да получим възможно най-голямо количество витамин D?

Петнадесет минути на слънце три пъти седмично помагат за усвояването на витамина от тялото. Този метод не е подходящ за хора, чието здраве не им позволява да стоят на слънце.

Мазната риба и дробът от треска съдържат голямо количество витамин D, така че наблягайте върху консумацията им. Мазните сортове мляко също осигуряват този витамин на тялото.

За да подсигурите на организма си дневната норма от витамина, изпийте 4 чаши мляко на ден. Повечето хора обаче не си позволяват дори и една чаша мляко.

Мултивитаминните комплекси и ежедневното добавяне на витамин D към храненето също са полезни за тялото. Препоръчва се употребата на витамин D2 и витамин D3.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати