Таласотерапия - за лечебната сила на морето

Лечебната сила на морето

Морето известно със своята целебна сила и помага срещу различни заболявания. Морското лечение, наричано още таласотерапията, е изключително полезен метод за цялото тяло, тъй като морската вода е по-богата на минерали и микроелементи от сладката. Минералите от морската вода действат благотворно на кръвообръщението, обмяната на веществата, имунната система и хормоните.

Като обобщение, в морската вода се съдържат всички необходими за живота химични елементи. Също така морето въздейства на всичките 5 основни човешки чувства.

Минералните вещества в морската вода влияят положително при лечението на повишено кръвно, остеопороза, артрит, възпаления на ставите и други заболявания.

Чрез таласотерапията през кожата човешкият организъм се насища с жизнено важни микроелементи. Като магнезий, който е необходим за нормалната дейност на сърцето. Като калций, който е от значение за здрави зъби и кости. Като натрий, полезен за кръвообращението. Фосфор, незаменим за активната мозъчна дейност. И калий, необходим за правилното функциониране на клетките.

Морето помага на клетките да се борят с микроорганизмите, засилва метаболизма. Морската вода стимулира функцията на еластина и колагена в кожните клетки и се отличава с овлажняващо си действие.

Ползи от морето

Минералните морски соли пък са важни за регенерацията на клетките на кожата. С тяхна помощ кожата придобива свежесет и еластичност. Морската вода се използва и при лечението на екземи, невродермит, акне, розацея, псориазис.

Таласотерапията е била позната и на древните египтяни. Легендата разказва, че преди повече от 2400 години те излекували древногръцкия философ Платон с морска вода. Бащата на медицината Хипократ също я препоръчвал на своите пациенти.

Той бил много впечатлен от вълшебните ползи на морската вода върху често нараняваните ръце на рибари и моряци.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати