Мийте зъбите редовно, за да живеете по-дълго

Мийте зъбите редовно, за да живеете по-дълго
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Ако искате да живеете по-дълго, просто мийте зъбите си. Редовното миене на зъбите и почистването им с конец удължава живота на хората, застрашени от инфарт, съобщава вестник "Дейли експрес".

Британски учени установиха, че ако бактериите по зъбите и венците не бъдат почистени добре, те навлизат в кръвта и предизвикват съсиреци. Тревожен признак за този процес е кървенето на венците. Именно тогава бактериите преминават в кръвта.

"Хората трябва да знаят, че както внимават какво ядат и следят кръвното си налягане, холестерола и колко се движат, така трябва да поддържат добра устна хигиена, за да намалят опасността от сърдечни заболяавния", казва професор Хауърд Дженкинсън от Университета в Бристол.

Хората, които рядко мият зъбите си, са със 70 процента по-застрашени от сърдечносъдови заболявания, сочат резултатите от предишно изследване.

Най-добре е да миете зъбите си поне 2 пъти дневно. Ако го правите по 3 пъти, е дори още по-добре. Ако има твърде много време между отделните почиствания на зъбите, бактериалната плака се натрупва и повишава риска от възпаления.

Миенето на зъбите трябва да продължава поне 2 минути. Стоматолозите обаче казват, че ако продължава и 3 минути е още по-добре.

Мийте зъбите редовно, за да живеете по-дълго

Някои четки за зъби дори имат вграден таймер, който улеснява следенето на времето. За да минават по-бързо двете минути, които трябва да посветите на миенето на зъбите, можете да ги съчетавате с нещо друго приятно – например да гледате телевизия, докато четкате.

Запомнете, че трябва много добре да изплакване четката за зъби след миенето им. Бактериите се размножават върху неизплакнатата четка за зъби и следващия път, когато си миете зъбите, всъщност ще вкарате старите бактерии обратно в устата си.

Изплакването на четката след използване помага да премахнете и остатъците от паста върху нея.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Гошко
Гошко
07.01.2014 23:03
И моя дядо живя до 95 години и не беше виждал през живота си паста за зъби.Но пиеше по половинка ракия на ден и бактериите го заобикаляха на два метра от него.
0
0
ралица асенова
ралица асенова
17.11.2013 17:33
миенето на зъбите няма нищо общо с продължителността на живота !!!!!!прадядо ми живя до 96,а никога не си е мил зъбите
0
0