С природата срещу болката

С природата срещу болката
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.18 лв.
Виж ››

Освен лекарствените препари срещу болка, всеки знае поне една "бабина рецепта" срещу нея. В тази статия ще научите как различните природни продукти ще ви помогнат срещу здравословен проблем.

При предменструален синдром, например, домашният лекар ще ви бъде зелето. То облекчата чувствителността на гърдите. Поставете охладени зелеви листа направо от хладилника в сутиена или намалете болките в корема чрез поставяне на листа върху мястото.

Зелевите листа ще изиграят ролята на студен компрес. Но можете да ги прилагате и загрети чрез леко сваряване в топла вода.

Лукът също ще ви помогне срещу болки преди цикъл. Изяждайте по половин глава лук дневно в дните преди менструация. Хормоните варират през това време и хромът в лука се смята, че може да балансира нивата им.

С природата срещу болката

Ако добавите пресен джинджифил и кафява захар към топла вода и пийте два пъти дневно, също ще се избавите от болките около цикъла. Джинджифилът е естествено болкоуспокояващо и хранителните вещества в кафява захар се смята, че успокоява нервната система и така се облекчава болката.

При лош дъх пък използвайте домати. Два или три домата дневно могат да помогнат за предотвратяването на лошия дъх или халитозата.

Ако се чудите какво предизвикна лошия дъх, то за него са виновни бактериите. Проблемът се причинява от зле миришещи серни съединения, произвеждани от бактерии, които виреят в среда с недостиг на кислород, каквато е задната част на езика.

Доматите обаче съдържат съединения, които премахват лошата миризма на серните съединения.

Ако се храните с кисело мляко всеки ден, активните бактерии в него могат да блокират развитието на миризливите бактерии.

Ако сте получили синини и натъртвания, викнете на помощ оцета. Потопете парче памук в охладен оцет и го наложете върху засегнатото място в продължение на 10 до 20 минути.

Синините възникват, когато при удряне се прекъснат кръвоносните съдове и кръвта тече под кожата, което води до подуване, промяна в цвета и болка. Оцетът увеличава притока на кръв близо до повърхността на кожата, което помага да се разсее кръвта в насинената област.

Смесете настърган лук с малко сол и поставете върху натъртеното място в продължение на до десет минутки. Лукът е богат източник на пигмент, който се смята за противовъзпалително средство. Това ще намали подуването около засегнатото място.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати