Температурните промени влияят на сърцето

Температурните промени влияят на сърцето
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Резките промени във времето през последните могат да убият желанието ви за работа. Виновни са 3 атмосферни фактора - скокът на температурата, атмосферното налягане и магнитните бури.

Ако към тях се добави вятърът, изпитанията за организма се увеличават няколко пъти. Циклонът, ниското атмосферно налягане и смяната на посоката на ветровете се отразяват зле на всеки трети човек. Едни качват кръвно, при други се събуждат стари болежки и пристъпи на мигрена.

В кръвта нахлуват повече стресови хормони - човек спи лошо, чувства се неспокоен и често изпада в депресивни състояния.

Промените в синоптичната обстановка са изпитание за "бойната готовност" на организма. Най-опасен за сърцето е южният вятър - фьон. Народът му казва още снегояд. Силата му бе от 4 до 18 километра в час, а колебанията на термометъра се съчетават с нестабилно атмосферно налягане.

Силните ветрове причиняват спазми на всички органи и системи в организма. Най-малките кръвоносни съдове - капилярите, се свиват. Това може да доведе до хипертонични кризи - кръвното налягане е нестабилно и пиковете му са по-чести.

Най-уязвими са хората с хронични страдания - стенокардия, бронхити и високо кръвно налягане. Рискът от тромби и съдови инциденти се повишава, защото в кръвообращението се получават "задръствания". Сърдечната помпа работи трудно. Нараства рискът от инфаркти и инсулти. Мозъчното кръвообращение се нарушава. Зачестяват оплакванията от световъртеж, главоболие и пристъпи на мигрена.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати