Червеното цвекло гони безсъние и невроза

Червеното цвекло гони безсъние и невроза
3 броя неопренови маски за многократна употреба
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя неопренови маски за многократна употреба
30.00 лв.
Виж ››

Червеното цвекло е един от най-полезните зеленчуци, които задължително трябва да присъстват в ежедневното ни меню.

Хранителните съставки, които това кореноплодно съдържа са захари, органични киселини, белтъчини, целулоза, пектин, витамин С, В1, В2, В12, калий, магнезий, желязо, мед, бор, йод, цинк, цезий – всичките невероятно важни и полезни за човешкия организъм.

Култивирането на червеното цвекло започва още преди 4000 години. Поради богатия му химически състав, червеното цвекло успешно премахва токсините от тялото. Този безценен дар на природата е не само вкусен, но и извънредно полезен.

Първоначално хората са използвали кореноплода единствено за лечебни цели, а листата са служели като храна. Това търпи промяна през годините. Едно от предимствата на червеното цвекло като храна е, че запазва значителна част от полезните си съставки при термична обработка.

Червеното цвекло гони безсъние и невроза

Червеното цвекло е в състояние да осигури достатъчно йод на тялото ни, като по този начин активира обменните процеси. Ако редовно хапвате червено цвекло на салата или леко сварено на супа, ще почувствате значително облекчение, ако страдате от безсъние и невротични състояния.

Обилното съдържание на целулоза в този наситено червен зеленчук пък улеснява храносмилането. Освен това цвеклото се препоръчва на хора, страдащи от анемия. То има още противосклеротични, противоракови и противоалергични средства.

Срещу високо кръвно налягане се препоръчва отвара от сок от цвекло, с равни части сок от моркови, ряпа и лимон, подсладен с мед.

Сокът от червено цвекло и прекрасен аналог на енергийните напитки, според последни изследвания на учени от Великобритания. Изключително ефикасен е при силни физически натоварвания, защото увеличава мускулната издръжливост.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати