ezine.bg»Статии»Здраве»Големият бюст предразполага към диабет

Големият бюст предразполага към диабет

Големият бюст предразполага към диабет

Размерът на сутиена на дамата е от голямо значение за здравния й статус, твърдят италиански учени. Чашка D може да е знак за предразположеност към диабет.

Жените, които носят такъв сутиен и по-голям на двадесетгодишна възраст, имат много по-голям шанс да се разболеят от диабет от втори тип, отколкото дамите, които са с по-малък бюст.

Според специалистите това може да има своето обяснение, а именно, че мастната тъкан в женските гърди е хормонално чувствителност. Това може да повлияе върху невъзприемчивостта към инсулин и оттам – към диабет.

За да направите всичко възможно с цел предпазване от това заболяване, трябва да правите редовно физически упражнения. Те трябва да са с висока интензивност, прекъсвани от интервали.

Големият бюст предразполага към диабет

При изследване на доброволки, които спринтирали върху бягаща пътечка в продължение на тридесет секунди, а след това почивали четири минути и отново редували тридесет секунди с четириминутна пауза, метаболизмът на захарта в кръвта им се увеличил с двадесет и пет процента.

Това се случило след шест серии упражнения. Този резултат е напълно достатъчен за намаляване на риска от заболяване от диабет от втори тип при дамите.

Размерът на прасеца също е много важен за жените. Според специалисти тънките прасци при дамите – по-малко от тридесет и три сантиметра в диаметър издават склонност към повишен риск от инсулт.

Подкожната мазнина в по-пълните прасци помага на оттичането на мастни киселини от кръвта и съхраняването им в места, където те не се проявяват като рисков фактор.

За да се предпазите от риска да получите инсулт или друго сърдечно заболяване, пийте редовно зелен чай. Според учените хората, които пият повече от пет чаши зелен чай дневно, имат най-малък риск от инсулт или сърдечно-съдови заболявания.

Включете в менюто си повечко риба, особено мазна, за да може да снабдявате организма си с омега 3-мастни киселини. В комбинация със зеления чай те правят истински чудеса за тялото.

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати