ezine.bg»Статии»Здраве»Чайната гъба намалява апетита към сладкиши

Чайната гъба намалява апетита към сладкиши

Чайната гъба намалява апетита към сладкиши

Чайната гъба е известна днес на много малко хора. Но от хилядолетия наред в Азия от това растение се прави напитка, която има характеристиките на панацея. Напитката е по-известна като Комбуча. Наречена е на името на корейския лекар Комбу, който с помощта на тази отвара е излекувал японски император от заболяване на стомаха. Това се случва около 400 г. преди новата ера и тогава японският император нарекъл напитката - Целебен чай Комбу или Комбуча.

Комбуча е известна още като японска гъба. В Германия я знаят под наименованието индийска гъба и чудодейна гъба, във Франция - фанго или hongo, в Англия - чайна гъба, а китайците я наричат кам-бу-ха. Векове наред чайната гъба се използва като лечебна и тонизираща напитка. Тя е много е полезна за здравето и съдържа много ценни вещества от естествен произход.

Малцина са наясно, че проблемите с кожата, като акне, потене и др., гноение на очите, ечемиците, възпаления на пикочен мехур, главоболие, възпаление на ставите, подагра, ишиас, отпадналост и много други заболявания възникнали заради неправилно храносмилане и чревни проблеми.

Неправилната работа на червата довежда до трудноподвижност на стените. Дължината на червата е около 7-8 метъра и придвижването на храната се забавя. Микроскопични храносмилателни жлези и власинки, които се намират в тънкото черво се затрупват с "чревния боклук". Това може да доведе до чревна автоинтоксикация - самоотравяне на организма в следствие на което кръвта разнася отровните вещества по целия организъм.

Чайната гъба намалява апетита към сладкиши

Напитката от чайната гъба е способна да унищожи много бактериите, които са вредни на нашето здраве. Чайната гъба активизира обмяна на веществата, преработката на мазнините, намалява количество на холестерина в кръвта, стимулира храносмилането, освобождава организма от излишна течност, намалява цялостно апетита и особено онзи към сладките неща.

Чайната гъба намалява апетита към сладкиши

Според резултатите на научните изследвания, които бяха проведени през последните години и по наблюденията на практикуващите лекари, напитката от чайната гъба може да се използва като лечебно и профилактично средство на заболявания, като:

атеросклероза, анемия, ангина, коремен тиф; главоболие; хипертония; хемороиди; гастрит; инфектирани рани, кръвно налягане, конюнктивит, чревни инфекции, камъни в бъбреците, пикочния мехур, черен дроб, неврастения, нарушаване на храносмилането.

Чаят от чудодейната гъба е изключително ефикасен при проблеми на дихателните пътища. Гъбата има лечебните свойства при изгаряния, измръзвания, инфектирани и гнойни рани и още мн. др. болестни състояния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анелия Лалова
Анелия Лалова
13.01.2011 05:47
Как мога да се снабдя с гъбата ?
2
0