Сънят ни пророкува от какво ще се разболеем

Сънят ни пророкува от какво ще се разболеем

В необятните дебри на сънищата се крие невероятно много информация за нас и за живота ни. Именно тази обширна магична и понякога плашеща информация, която идва щом затворим очи често ни прави скептични и ние я отмятаме в графата на илюзорното.

Екип от американски психоаналитици, цитирани от Psychology Today обаче насочиха общественото внимание към достоверността на сънищата ни. Според тях всеки от нас е възможно да „пророкува” предварително евентуално заболяване, което ще го споходи.

С други думи – експертите, изследващи човешката психика смятат, че дори преди едно заболяване да се е проявило, то влияе върху сюжетите на сънищата ни. Колкото по-активно то се развива, толкова по-често се явява насън.

Специалистите извеждат и най-типичните сънища и конкретното им значение и евентуални здравословни проблеми:

- Бели дробове

Ако човек сънува, че потъва, задъхва се, застрелват го на тясно място или стоварват на гърдите му огромна тежест. Всичко това е съпроводено от усещане за тревога и страх.

Сънят ни пророкува от какво ще се разболеем

- Сърце

Затрупани сте с пръст или сте смъртоносно ранени в сърцето свидетелстват за проблеми с този главен орган.

- Стомах

Обикновено се присънва отвратителна храна, която по необясними причини трябва да бъде изяде. Преди появата на гастрит често се сънува развалена риба или месо.

- Гръбначен стълб

В сънищата си човек влачи непосилни тежести като чувства парене и други неприятни усещания в гърба.

- Грип

Предвестник на грипно заболяване може да е сън, изпълнен с кавги и скандали или ви измъчват, като вие напразно се опитвате да се освободите.

Трябва да се уточни, че в психоанализата домът е един от символите на човешкото тяло. Ако сънувате, че обикаляте по различните стаи или се изкачвате от един етаж на друг, приемете това като пътешествие по собственото тяло.

Черните петна по фасадата могат да означават проблеми с външността. Теч от тавана пък предвещава проблеми с главата. За неприятности със сърцето алармира сънят, че имате шумни гости в хола.

Присъни ли ви се празен хладилник, това означава, че незабавно трябва да прекратите диетата. Хаосът на долните етажи пък може да се тълкува като проблеми с колянната става.

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати