Пет заблуди за високото кръвно

Пет заблуди за високото кръвно
3 броя неопренови маски за многократна употреба-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя неопренови маски за многократна употреба
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Повишаването на кръвното на медицински език е известно като артериалната хипертония. Този проблем засяга все повече хора и е важно да се знае, че хипертонията е от заболяванията, които често остават скрити за дълго време. Като всяко широко разпространено заболяване за него битуват редица заблуди.

- Лекуване с народна медицина

Това би било чудесно, ако само нашите предци са познавали хипертонията. Преди 100 години средната продължителност на живот не е превишавала 40 години и ного малко хора са доживявали до възрастта, когато най-често се проявява болестта. Преди век изобщо не е имало такива проблеми с екологията и нервното напрежение. Народната медицина няма достатъчно ефикасни мерки срещу тази „модерна болест”;

- Забранени са алкохол и физическо натоварване

Не са забранени, а по-скоро трябва да се ограничат от употреба. Твърд алкохол в по-големи количества не е препоръчителен дори за здрави хора, какво остава за хипертониците. Чаша червено вино вечер обаче не би навредила на никого. Движението е също важно, но без пренапрягане и с повишено внимание;

Пет заблуди за високото кръвно

- Лекарства се пият, когато кръвното се качи

Веднъж появило се високото кръвно остава с нас до края на живота ни. Лечението му трябва да е перманентно, а не спорадично. Напълно глупаво е да смятате, че трябва да приемате лекарства, само когато неразположението стане осезаемо;

- Хипертониците са със зачервени очи и постоянно главоболие

Доста хора не подозират, че страдат от артериалната хипертония и реално се чувстват добре. Когато възникнат симптомите обаче, обикновено вече е твърде късно за профилактика на заболяването.

Човек с хипертонично заболяване трябва особено внимателно да се отнася към симптоми, като внезапно влошаване на зрението, намаляване на силите, чувствителност в ръцете и краката, рязко и необяснимо намаляване на количеството урина, задух. Те говорят не за артериалната хипертония, усложнения за болестта.

Рейтинг

5 3
4 4
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Доктор Ох Боли
Доктор Ох Боли
13.08.2015 11:32
Фифи, не пиши глупости. По твоята логика ще ти кажа, че няма как едно лекарство да влияе на всички системи в организма - най-често хипертоничните лекарства съдържат две съставйки - дали няма подходящи билки с действието на същите тези две съставки???
0
0
фифи
фифи
22.04.2014 11:17
Ами карайте я без лекарства за високото кръвно само на треви и корени и ще видите /а може и да не видите/колко бързо ще ритнете камбаната.Учените в цял свят са доказали,че хипертонията е следствие от увредата на не една система в организма и няма такова растение което да влияе на всички увредени органи и познайте какво количество билки трябва да изпиете та да има минимално влияние върху организма - 1 камион /даже е малко/.
3
5
маймуни
маймуни
21.04.2014 22:34
Напълно подкрепям мнението на Чочо и на Дени.Според мен много болести са измислени(изключвам хипертонията,но не отричам народната медицина за нея) за да върви търговията на лекарства.Ако не сме болни защо ще купуваме лекарства,а здрави ли сме,това не е добре за фармацевтиката.И според моите наблюдения - всеки доктор или има своя аптека,или работи с някоя.И веригата " долтор-фармацефт" е затворена,и всеки е доволен за себе си.Важното е да имаме печалба,да продадем стоката си и да извлечем полза от болните.Това се отнася и за изкуствено придобитите и пуснати вируси сред хората.За "доктор - фармацефт", а и за тези , които пускат вирусите - всичко е ОК -т.е всеки за себе си получава ползата от болните.
8
2
Bulgaria
Bulgaria
06.03.2014 15:16
Как не ви е срам. Продажници.За да си подсигурите поста и заплатата пишете глупости и вместо да помагате на хората вие ги обричате. Поткрепям долните постове!
3
4
марги
марги
04.02.2014 15:35
и каква е народната медицина ако си болен 20 години от диабет, който с времето те скапва бавно и сигурно, при условие че спазваш всичко, 5 пъти се боцкаш плюс 3 пъти контрол на захарта, или извара от бобени шушулки ще ми предложите да пия..бабини деветини!
7
3
Мая
Мая
17.10.2013 20:31
Абсолютно неграмотна статия. Не подлъгвайте тези , които ви вярват с тези свободни съчинения. Хипертонията се лекува с народна медицина и резултата е видим до две седмици. Спазва се определен хранителен режим и много движение и човек не зоба цял живот лекарства и химия.
22
2