ezine.bg»Статии»Здраве»Прашките пренасят бактерии

Прашките пренасят бактерии

Прашките пренасят бактерии
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
44.00 лв.
Виж ››

Дънките, които са една от любимите дрехи на хора от всякакви възрасти, могат да бъдат вредни за здравето. Неудобните сутиени също са в състояние на навредят на женските гърди.

Мамолозите твърдят, че те могат да травмират гърдите, вътрешните органи и да затруднят кръвообращението. Ако сутиенът не съответства на формата на гърдите, може да предизвика дори възпаление на кожата. Сутиен, който е с по-малък от необходимия размер, води до неприятно усещане в областта на шията и гърдите и нарушава осанката ви.

Решението е да изберете сутиени с подходяща форма и размер. Когато напълнявате или отслабване, гърдите също променят формата и големината си.

Изследвания показват, че дънките и други тесни панталони могат да предизвикат напрежение и остра болка в областта на бедрата, заради напрежението върху бедрената кост. Когато купувате тесни панталони и те ви стягат твърде много, не се самонавивайте, че платът ще се отпусне.

Задължително ги пробвайте, клекнете, станете, седнете, вдигнете последователно краката, за да се убедите, че движенията ви са свободни.

Гинеколози са единодушни, че прашките са причини за транспортиране на бактерии от една зона в друга – от ануса към влагалището. За жените, които вече страдат от хроничен цистит, прашките са забранени, а за останалите – на техен риск.

Най-добре, а и най-здравословно е да носите нормални бикини, препоръчително памучни. Така ограничавате възможността за възпаления. Бельото трябва да бъде не само красиво, но и удобно и да не носи рискове за здравето ви.

Статистиката показва, че хиляди травми годишно са по причина на неудобни обувки. Постоянното носене на високи токове води до хронично пренапрежение в мускулите и сухожилията. Това пък може да стане причина за болки болки в гърба, тъй като тялото се намира в неестествено положение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати