Глава боли и от много секс

Глава боли и от много секс
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Всички знаят, че стресът, недоспиването и алкохолът могат да предизвикат главоболие. Но малко хора знаят, че то може да бъде провокирано и от най-обикновено безалкохолно или от хапче за глава.

При жените главоболието по време на секс възниква четири пъти повече, отколкото при мъжете. И така, ако ви заболи внезапно главата, напълно е възможно това да се случва, защото сте правили секс, пили сте газирани напитки, пушите, в цикъл сте, взимате противозачатъчни, изпили сте хапче за глава, пили сте витамини или носите очила.

Феноменът на главоболие по време на секс е открит от немски учени. Според откритието им осемстотин хиляди човека изпитват рязко главоболие точно в момента на оргазма и то продължава десетина минути.

В продължение на още около два чака главата още напомня за ужасната болка. Този проблем е характерен най-вече за хора на възраст от двадесет и пет до четиридесет години.

Според учените това е свързано със спазми или прекалено разширяване на кръвоносните съдове заради изхвърляне на хормони. За да се предпазите от такъв вид главоболие, можете просто да не правите секс една седмица – доказано е, че това намалява вероятността да ви заболи главата по време на оргазъм.

Глава боли и от много секс

Ако сте пили газирано, може да ви заболи глава. Това може да бъде предизвикано също така и от мазни продукти и сладкиши. Избягвайте газираното и го заменете с вода, изключете от менюто си месни и зеленчукови консерви, полуфабрикати и торти.

Забравете за саламите, шунката и пушената риба, защото те са особено богати на нитрити – най-яростните провокатори на главоболието. Ако то престане, като изключите тези продукти от менюто си, откажете се от тях завинаги.

Ако пушите, не трябва да се учудвате на главоболието. В резултат на действието на тютюневите отрови организмът се отравя, което в някои случаи води до повръщане, световъртеж и главоболие.

В хронични случаи този тип отравяне може да се проявява в рязка смяна на настроението, кашлица, болки в корема и главоболие. При това положение ще се наложи да спрете да пушите.

Ако сте в цикъл, нивото на серотонин, известен като хормона на щастието, рязко намалява, което води не само до влошаване на настроението, но и до главоболие.

Вместо да използвате спазмолитици, предпочитайте в тези дни антидепресантите, които ще компенсират загубата на серотонин. За всеки случай обаче се посъветвайте с невролог.

Жените, които взимат противозачатъчни, много по-често страдат от главоболие, защото контрацептивите променят нивото на естрогените в кръвта, както и тонуса на кръвоносните съдове.

Много рядко се случва хапчето за глава да провокира главоболие. Ако забележите такава връзка, веднага потърсете лекарска помощ. Ако пиете витамини или микроелементи, тяхното предозиране може да предизвика главоболие.

Ако носите очила, това може да предизвика главоболие, стига корекцията на зрението ви да не е достатъчно правилна. Ако носите едни и същи очила от години, отидете на очен лекар, защото зрението се променя непрестанно.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати