ezine.bg»Статии»Здраве»Заболявания според месеца на раждане

Заболявания според месеца на раждане

баба и деца

Месецът, през който сте родени, разкрива на какви заболявания сте податливи. Родените през декември имат голям шанс да доживеят до дълбока старост. Затова пък при тях е висок и рискът от заболяване от шизофрения или маниакално-депресивна психоза.

Който се е родил през януари, също рискува да получи заболяване, което да го изпрати в психиатрията. Смята се, че за това може би е виновна липсата на светлина в последния месец от бременността. Това действа върху намаления синтез на витамин D, с помощта на който се формира мозъка на бебето.

майка и дъщеря

Родените през февруари и март често страдат от сенна хрема и други видове алергии. Раждането няколко месеца преди полените да полетят из въздуха, повишава риска от алергия към тях. Имунната система на бебето реагира остро на хвърчащите семена и рискът от сенна хрема е висок.

Родените през март рядко доживяват до дълбока старост. При тях има склонност към заболявания на сърдечно-съдовата система и болести на дихателните органи.

усмихнато бебе

Април и май могат да се отразят зле дотолкова, че родените през тези месеци да са склонни към алкохолизъм и депресия. Родените през тези месеци понякога, много рядко, са дълголетници.

Родените през лятото и през есента са с изключително устойчива имунна система. При това тези, които са родени през август, имат по-висока устойчивост от родените през юни и юли.

Който се е родил през август, септември или октомври, се появява на бял свят няколко месеца преди големите студове. Щом стане студено, бебетата прекарват по-голямата част от времето си вкъщи. Там те се сблъскват с акарите и обикновено родените в края на лятото и началото на есента имат алергия към домашен прах.

Родените между октомври и януари имат много по-голям риск да развият алергия към животни, отколкото родени през пролетта и лятото. Хлапетата са близо до домашните любимци в затворени помещения през студените месеци и развиват по-висок риск от алергия.

Родените през октомври, ноември и декември често доживяват почти до сто години. Смята се, че високите хора живеят по-дълго, а също така и че те се раждат обикновено към края на годината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 5
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Juja
Juja
07.07.2015 23:47
Глупаво е дори за някой от зодиите нищо не пише което да е интересно пълна простотия
2
1
Желязко
Желязко
30.10.2014 10:12
Там е разковничето.
1
4
ЕЛИ
ЕЛИ
18.02.2014 20:11
Най-голямата глупост, която съм чела някога!
24
2
angeli7o
angeli7o
13.09.2013 21:45
Аз не вярвам в подобни работи, но за мен има нещо вярно н тази статия - аз съм родена през август и имам алергия към домашен прах.
4
0