Специални грижи за уморени крака

Специални грижи за уморени крака

След душ е много полезно да се прави масаж на краката, особено ако ги чувствате отекли. За да направите масажа по-лесно, използвайте масажен крем, мазен крем или масло за тяло.

Масажиращите движения са по посока от пръстите към петата и от стъпалото към бедрото. Първо разтъркайте добре долната част на стъпалото, особено мускулите на свода.

Това се прави с палци или със свити юмруци. Направете кръгови движения по цялото стъпало. След това масажирайте всяко пръстче поотделно. Ако на някои места ви боли, масажирайте ги активно, докато не изчезнат усещанията за болка.

Коленете никога не се масажират. Добре е да масажирате бедрата си с твърда хавлиена кърпа или масажна ръкавица, така ще се предпазите от целулита или значително ще го намалите.

Специални грижи за уморени крака

Редовно правете упражнения за крака, за да избегнете отоците и чувството за умора. Когато седите, свивайте и отпускайте пръстите на краката. Протегнете крака, леко ги повдигнете и въртете всяко стъпало десет пъти по посока на часовниковата стрелка и десет пъти в обратната посока.

Търкаляйте по пода с голи стъпала точилка, топка или ребрист масажор. В изправено положение пренасяйте тежестта на тялото от единия крак върху другия.

Това укрепва мускулите на бедрата и прасците. Но ако имате разширени вени, не трябва да правите масаж на краката. По време на масажа използвайте също така бадемово или царевично масло.

След като приключите с масажа на краката, ги разтръскайте добре, а след това ги изплакнете с гореща, а после и със студена вода – това ще ги изчисти от отрицателните вибрации.

Ако краката ви лесно се потят, всяка сутрин и вечер правете топли вани за краката си с отвара от кора на дъб, коприва, мента и лайка в равни пропорции.

След като подържите краката си пет минути в топлата отвара, изплакнете ги с хладка вода. Това е закаляване на краката и предпазване от изпотяване за няколко часа.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати