Не носете метални бижута в студа

Не носете метални бижута в студа
Сгъваема UV дезинфекционна лампа-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
46.20 лв.
Виж ››

Колкото е по-студено навън, толкова по-трудно е за организма да поддържа в нормално състояние работата на вътрешните органи. Можете да му помогнете, като се откаете от някои навици.

По време на студените месеци не е добре да спазвате изтощаваща диета. Леката храна не позволява на тялото, което е на пределите на силите си заради опитите си да се сгрее, да получи необходимата енергия.

В студеното време човек трябва да консумира месни продукти, риба, мазнини, масло. Тези продукти са калорични и бавно се усвояват от организма.

Когато е студено, не използвайте хидратиращ крем преди да излезете навън. Измръзването на влажната кожа е абсолютно гарантирано. Студеният въздух я изсушава, а водните молекули в крема карат кожните влакна да се разкъсват.

Не носете метални бижута в студа

Овлажняващият крем се нанася вечер, а през деня в студа помагат специални кремове. Когато навън е студено, не пушете на улицата. Тютюневият пушек предизвиква спазми на кръвоносните съдове, които така или иначе се случват в студа.

Пушенето в студа не е безопасно за емайла на зъбите – редуването на студен въздух и горещ пушек води до образуване на пукнатини и като следствие от това – и на кариеси.

В студеното време не е добре да излизате, след като сте взели душ или сте пили кафе. Действието на топлите напитки като чай и кафе продължава половин час, а затоплящият ефект на душа – около час.

Ако излезете навън веднага след като сте се загряли в банята или с напитка, настинката ви е гарантирана. Рязката смяна на температурата предизвиква свиване на кръвоносните съдове и заради измамното усещане на вътрешна топлина можете да не усетите първите признаци на настинката.

В студа не носете метални бижута. Металът изстива по-бързо от тялото. Металните накити могат да станат причина за измръзване на участъците на кожата, които се докосват до тях.

Недопустимо е да търкате измръзналите си ръце със сняг, за да ги стоплите. В студа върху кожата се появяват микропукнатини, а грубото търкане уврежда още повече кожата. След като снегът се стопи върху кожата, мокрите участъци на кожата са по-уязвими за студа.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати