Пийте шампанско за здраве и красота

Коктейли
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Добри новини за почитателите на пенливата напитка. Оказва се, че празничното шампанско е толкова полезно, колкото и една чаша хубаво червено вино. Това са открили учени от Обединеното кралство.

И така, две чаши шампанско на ден са изключително полезни за тялото ви. Пенливата напитка в умерени количества подобрява сърдечната дейност и циркулацията на кръвта, твърдят д-р Джереми Спенсър, който провел научния проект заедно със свои колеги от Франция.

Най-хубавото е, че не само скъпите бутилки шампанско са здравословни за организма ви. По-евтините варианти на празничната напитка също са с доказан ефект и добра реакция за цялостното ви състояние.

„Установихме още, че две чаши шампанско на ден имат благоприятен ефект върху стените на кръвоносните съдове, което на практика означава, че ниско алкохолната напитка има потенциал да намали успешно инфарктите, както и други сърдечните заболявания. А това наистина са страхотни новини! “, съобщава д-р Спенсър пред британския „Observer“.

Вино

Все пак в защита на виното е необходимо да споменем, че предишни изследвания са доказали, че две чашки червено вино също помагат на сърцето да устоява на усложнения на сърдечно-съдовите органи, тъй като плодовата напитка съдържа високи нива на антиоксиданта полифенол. По този начин се намалява риска от сърдечен удар, като се помага за отстраняването на азотен оксид от кръвта. Хубаво е да знаете, че повишените нива на азотен оксид причинява разширяване на съдовете и впоследствие по-ниско кръвно налягане, пише още „Observer“.

Полифенолите също присъстват в състава на шампанското, благодарение на двете разновидности на тъмното гроздепино ноар и пино меуниер.

Ако пък шампанското и червено вино не са сред любимите ви напитки, какво ще кажете за черния шоколад? Сладкото изкушение също съдържа много полифеноли. Яденето на натурален шоколад има същото действие, както изпиването на една-две чашки шампанско или вино. „Все пак не е толкова забавно“, допълва още д-р Спенсър.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веско
Веско
13.02.2011 10:25
Съчетавайте приятното с полезното.
0
0