Билков чай и чесън лекуват ечемик

Билков чай и чесън лекуват ечемик

Ечемик на окото представлява гнойно възпаление върху клепачите. Причинител за появата на ечемика са бактериите от вид стафилококи. Те поразяват организма, когато той е с отслабена имунна система.

Не само тези бактерии обаче могат да провокират ечемика. Има и хора с определени заболявания, които са предразположени към появата на ечемик. Диабетиците са едни от тях.

Ечемикът обикновено се появява в основата на миглите и причинява болка и оток. Той често се появява при умора и изтощение, когато организма е особено податлив на инфекции. Домашните средства могат да облекчат болката и да ускорят оздравяването.

Ечемикът не е сериозно заболяване и възниква в резултат на инфекция в основата на косъм от миглите. По принцип изчезва, като се спука и отдели гной.

Лекуването на ечемика може да стане в ранния стадии. Веднага след като почувствате потупвания в предната част на клепача на окото. Тогава може да използвате спирт, като мажете с него поне 4 път на ден най-болезнената част от ечемика.

Ако не се лекува обаче ечемикът се задържа между 7 и 10 дни. Ечемикът е заразен, затова болният трябва да ползва индивидуални кърпи за лице и тяло, конто да се сменят всекидневно.

Ако живеете с човек, страдащ от такава бактериална инфекция, мийте внимателно ръцете си и избягвайте да пипате очите си. Не се опитвайте да изстискате гнойта от ечемика.

Ако той се спука сам, внимателно избършете секрета. Поставете малко памук във вдльбнатата част на дървена лъжица и го увийте с бинт.

Потопете льжицата в подходящ билков чай или гореща вода и поставете вьрху окото за 5-10 минути. Всеки ден яжте по 2 скилидки суров чесън, за да повишите имунитета си.

Направете чай от една от следните билки: очанка (намалява възпалението), репей или невен (за борба с инфекциите). Пригответе компрес и го наложете според указанията на илюстрацията.

Повтаряйте процедурата на всеки 2 часа. За укрепване на имунната система пиите всекидневно по 2 чаши чай от ехинацея, репей, хидрастис, лепка и мента.

За да се избегнат усложнения при често рецидивиращ ечемик на окото, е желателно да се направи консултация с имунолог. Назначават се кръвни изследвания.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати