ezine.bg»Статии»Здраве»Металите като лекарства

Металите като лекарства

Металите като лекарства

Лечебните качества на металите са открити от хората още преди новата ера. В днешно време интересът към лечението със злато, сребро и мед е висок.

Златото е силен метал, който поема много енергия, символизира Слънцето и е свързан с него. Златото се препоръчва за хора, които вече са израснали достатъчно духовно и са готови да строят живота си и да нодят отговорност за постъпките си.

Децата и инфантилните натури не трябва да носят злато, защото енергията му е прекалено силна и без вътрешна сила човек няма как да се справи с него.

Златото е металът на Лъвовете, Овните, Телците. То помага на Стрелците, Близнаците, Водолеите и Козирозите. Останалите зодиакални знаци трябва да носят златни накити от време на време, когато трябва да вземат важно решение.

Металите като лекарства

Освен че активизира енергията и вътрешните сили, златото прояснява съзнанието, помага при нервни сривове и отстранява прекомерната чувствителност.

За усилване на положителните свойства на златото, за подобрение на паметта и за повишаване на нивото на интелекта, а също при лечение на епилепсия, истерия и болести на белия дроб, не само трябва да се носят златни накити, но и да се пие златна вода.

За да си приготвите златна вода, сложете в емайлирана тенджера златен накит, залейте с две чаши вода и кипнете, докато водата не се изпари до половината. Пийте златната вода охладена, по три лъжички пет пъти дневно.

Ако златото е свързано със Слънцето, то среброто е металът на Луната. То запомня енергията на собственика си и откликва на емоциите му. Хората, които са склонни към депресивни състояния, не трябва да носят постоянно сребро, защото този метал помни отрицателните емоции и пречи на преодоляването на психологическите кризи.

Но в период на оздравяване и при нужда от вслушване в собственото си аз среброто е просто незаменимо. Ако имате нужда да се успокоите, да спрете за малко да се въртите в омагьосан кръг, сложете накит от сребро.

Среброто е идеално за Раците и Рибите, а ако го носят Скорпиони и Лъвове, то охлажда страстта им. С помощта на сребърна вода, която се приготвя като златната и по същия начин се консумира, се лекуват киселини в стомаха, възпаления и кръвоизливи.

Медта е метал, който има меко тонизиращо действие, помага при рани, отоци, способства за нормализацията на теглото и подобрява състоянието на ендокринната система.

Медните монети премахват хематоми, стабилизират състоянието на вените, успокояват пристъпите на астма. Медта се слага върху засегнатото място и може дори да се залепи за през нощта с лейкопласт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати