ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Хапвайте ябълки за свеж дъх

Хапвайте ябълки за свеж дъх

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k182460
Ябълки и Зъби
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
Виж ››

Малко известен факт е, че ябълките, освен че са изключително полезни за организма, имат и благоприятно въздействие върху устната кухина. Плодът може за кратко време трайно да освежи дъха на устата ви.

За целта се използват по-киселите сортове. Големите, сладки ябълки не дават същия ефект. Измийте добре една малка, зелена ябълка, която има по-гъста консистенция на плода.

Дъвчете бавно. Тя ще подейства антисептично на устната кухина и ще подобри перисталтиката на червата. По този начин бързо и лесно бихте могли да освежите трайно дъха си преди важна среща.

Билкарите препоръчват и други методи за подобряване на състоянието на устната кухина. Един от тях е растението живовляк. Пресният сок от билката се използва за изплакване на устата.

Ябълки

Живовлякът е изключително подходящ и при пародонтоза. Пригответе сок от пресните, по-млади листа на еднолистния живовляк. След което устата се изплаква периодично с малка част от растителния сок.

Интересен факт е, че според някои природни лечители растителните масла също са полезни за подобряване на хигиената на устната кухина. Те препоръчват използването на нерафинирани растителни масла за жабурене.

Тази процедура има противовъзпалителен, ободряващ и понижаващ кръвното налягане ефект, твърдят природните лечители.

Сутрин на гладно устата се жабури с една чаена лъжичка олио. Жабуренето трябва да продължи около 15 минути, докато олиото не стане бяло и гъсто като прясно мляко.

След изплюване на растителното масло, устата трябва много добре да се измие с паста за зъби и четка. Ефектът е свеж дъх на устата и по-добро състояние на зъбите и емайла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати