4 извора на младост

4 извора на младост

Напредването на възрастта е неизбежно, но някои хора са биологично по-стари от техните връстници, които споделят същата хронологична възраст.

Факторите, подобряващи живота ни, засягат не само удължаването му, но също така забавянето на процеса и появяването на външните признаци на стареене.

4 извора на младост

Според учения Антъни Кичоук най-важните удължаващи живота фактори са:

1. Поддържане на нормално тегло, съответстващо на ръста и типа на тялото ви.

2. Добро хранене, което включва добавки, както и здравословна храна.

3. Редовни физически упражнения.

4. Избягване на замърсители и токсини.

Списъкът може да бъде допълнен и от наличие на позитивно психическо поведение.

Всяка клетка има определена продължителност на живот, след което спира да обменя вещества и умира. След като се разделят 45 до 50 пъти, повечето клетки вече не са способни да произвеждат пълноценни копия и се саморазрушават чрез вмъкване на рецептори в мембраните си. Тези рецептори са място за десант на специфични антитела (имунни комплекси), които произвеждат реакция, водеща до дезинтеграция на клетки, вече отслабени от възрастта. Този механизъм е изключително важен в процеса на обновяване на клетката.

Влияние на генетиката

4 извора на младост

Учени от Съединените щати и Япония са открили, че генът на човешкото стареене е между първите от нашите 23 хромозома. Това означава, че най-добрият ви залог за дълъг живот е да произхождате от семейство, в което има хора, живели до дълбоки старини.

Има втори фактор в процеса на остаряване, който също трябва да бъде отчетен – възможността за грешки, които водят до нарушения в цялостния обмен на тялото. Ето защо е необходимо внимателно да избягваме факторите, които отслабват тялото и причиняват преждевременно остаряване.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Luna
Luna
29.01.2017 12:13
Секс
0
0
Luna
Luna
17.01.2017 11:01
И аз се ебах ч Михаел
0
0