ezine.bg»Статии»Здраве»6 часа сън на ден за стройна фигура

6 часа сън на ден за стройна фигура

РалицаРалица
Новак
15837
6 часа сън на ден за стройна фигура
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Хората, които спят дълбоко поне 6 часа през нощта, е два пъти по-вероятно да отслабнат с цели 6 килограма за период от 6 месеца, при редовно спазване на подходяща диета. За разлика от тях недоспиващите си нямат такъв шанс за добра фигура.

Причина за тези предположенията са изследователски обобщения, според които именно пълноценният сън (6 до 8 часа в денонощието) е главният виновник хормоните в тялото да поддържат равновесие между чувството за глад и ситост.

Естествено, за да има осезаем ефект, здравословният сън трябва да бъде съчетан с подходящи и редовни упражнения. Ето защо се оказва, че освен изчисления за калории и свободно време за спорт, хората, възнамеряващи да отслабнат, трябва да добавят нова графа, в която да отделят специално място за съня. Учените подчертават, че нарушаването както на долната (6 часа) граница, така и на горната , (8 часа) има негативен ефект върху резултатите от отслабването, пише британският в. „Daily mail”, цитиран от БТА.

Важно е също и как се спи. Излагането на слаба светлина през нощта – като например сиянието на телевизионния екран, може да предизвика промени в мозъка, които водят до резки смени в настроенията, включително депресия. Нощните лампи са неизменен уред, присъстващи в почти всички спални помещения. Днес обаче се провеждат все повече проучвания, опитващи се да дадат отговор на въпроса дали тяхната светлина в вредна за нощния сън.

6 часа сън на ден за стройна фигура

Така че изводът е спете на тъмно и тихо поне по 6 часа. Това ще ви помогне с лекота да постигнете желаните килограми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати