Раждане и ходене до тоалетната – правилният начин

Раждане и ходене до тоалетната – правилният начин

Съвременният начин на раждане изобщо не улеснява жените, а напротив – само облекчава положението им в пространството, като затруднява самия процес.

Смята се, че точно тази поза е най-трудна за раждане. Когато жената лежи по гръб, бебето се опитва да се пребори със силата на тежестта, докато се опитва да излезе на бял свят.

В резултат на това раждането е много трудно, а освен това се получават неприятни ефекти като вагинални разкъсвания. Напъните пък намаляват притока на кислород към детето.

Най-добрата поза за раждане е в клекнало положение. Тогава бебето минава най-лесно и безболезнено за майката и шансът за разкъсвания е доста по-малък, защото тазът се разширява с още десет процента.

Раждане и ходене до тоалетната – правилният начин

Същата поза е най-добра и за ходенето до тоалетна. Начинът, по който повечето хора ходят до тоалетната, е абсолютно неправилен и това се отнася най-вече до позата.

След появата на водопровода през деветнадесети век хората са започнали да използват тоалетните чинии. Но заедно с получаването на това удобство човекът е изгубил възможността да освобождава стомаха си правилно.

Като седите върху тоалетната чиния, рискувате да се сдобиете с хемороиди. А като се вземе предвид и фактът, че напоследък са модерни високите и висящи тоалетни чинии, проблемите само се влошават.

Този проблем може да бъде избегнат, ако промените начина си за ходене до тоалетната. Ако използвате обичайните за едно време клекала с дупка, шансът ви да изпразвате стомаха си правилно се увеличава.

Тъй като обаче никой съвременен човек няма да смени тоалетната си чиния с едновремешното клекало, можете да се справите и с този проблем. Въпросът е там, че когато седите на тоалетна чиния, тялото ви оформя неправилен ъгъл.

За да го коригирате, поставете ниско столче пред чинията и стъпете на него, за да можете да повдигнете краката си. Наведете се напред и така ще имитирате клякане.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати