Не пренебрегвайте сигналите на тялото

Не пренебрегвайте сигналите на тялото

Острите симптоми на тялото, което по този начин иска да ни информира, че нещо не е наред, не винаги са сигнал за някаква страшна и неизлечима болест. Но това не значи, че не трябва да им се обърне внимание.

Едва пет процента от главоболията са свързани с патологии, осемдесет процента се дължат на преумората и останалите петнадесет – на пристъпи на мигрена.

Болките в сърцето съвсем не винаги се дължат на проблеми с миокарда. Много често причина за тях са невралгии, нервна преумора и проблеми с гръбнака.

Добре е когато организмът ви изпраща някакви сигнали под формата на болка, да отидете на преглед, за да разберете от какво точно са предизвикани те.

Не пренебрегвайте сигналите на тялото

Когато имате болки в гърдите, отидете на електрокардиограма, контролирайте кръвното си налягане, а може и да имате нужда от рентген на шийните и гръдните отдели на гръбначния стълб.

Болки и тежест в гърдите при жените, както и секрет от зърната на гърдите най-вероятно говорят за нужда от мамография или рентгенография на гърдите.

Болките в стомаха ви насочват към ултразвукови изследване на органите на стомашната кухина. Трябва да знаете, че сериозни проблеми със сърцето се маскират с болка в тази област.

Болки в долната част на корема на жените се разбират след ултразвуково изследване на органите на малкия таз и изследване на пикочния мехур. Болки в долната част на стомаха при мъжете се анализират с ултразвуково изследване на стомашната кухина и на простата.

Болките в кръста се анализират с помощта на ултразвуково изследване на бъбреците, яйчниците при жените, простата при мъжете. Болките в ставите се изследват с рентген и ултразвуково изследване.

Главоболието се анализира с помощта на промени в динамиката на кръвното налягане, електрокардиограма, рентгенография на шийния отдел на гръбначния стълб.

При запек трябва да си направите ултразвуков анализ на стомашната кухина, изследване на дебелото черво и колоноскопия – изследване за проходимостта на червата.

Ако имате често киселини, направете си ултразвуково изследване на стомашната кухина, електрокардиограма – тъй като понякога така се маскират болестите на сърцето.

Ако кашляте без признаци на настинка, направете си рентген на гръдния кош, изследвайте обема на белите си дробове и си направете електрокардиограма.

При нарушения в уринирането направете ултразвуково изследване на бъбреците, а ако сте мъж – на простатата. При припадъци изследвайте кръвното налягане, направете електрокардиограма и рентгенография на шийния отдел на гръбначния стълб.

При сърцебиене направете електрокардиограма, а също та ка и ехокардиография. При изтръпване на краката направете рентген на кръста и изследване на венозната проходимост на кръвта.

Ако постоянно се чувствате уморени, направете електрокардиограма, изследвайте кръвното си налягане, както и очните си дъна, тъй като може да става въпроса за глаукома или проблеми с вътрешночерепното налягане.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати