Болестите зависят от характера

Болестите зависят от характера

Характерът на човека може да говори много от здравословното му състояние. Характерът е резултат от работата на гените и околната среда. Взависимост от психотипа на хората те са предразположени към различни заболявания.

Много от оптимистите страдат от излишно тегло. Това е защото позитивно настроените хора по-лесно се поддават на прищевките си и неадекватно преценяват проблема. Също така този тип хора са склонни да предприемат рисковани стъпки, което увеличава риска от преждевременна смърт.

Жизнерадостните и отворени деца, когато пораснат, като общо много лесно се поддават на вредни навици като тютюнопушене, алкохол злоупотреба с кафе, което естествено се отразява върху здравето им.

Тревожните и неуверени хора ги заплашват проблеми като стомашни язви. Емоционалната нестабилност води до неправилно поведение – нередовно хранене, вредни навици и проблеми със съня. В резултат киселиността в стомаха рязко се увеличава и стените му се разяждат.

Болестите зависят от характера

Повишеното ниво на стресовия хормон кортизол води до появата на болки в главата и инфекции на пикочния мехур. Но пък тревожните хора по-често правят секс, а от него също има полза за организма.

Хората, които се отличават със състрадание и съчувствие, имат понижено ниво на стрес. В резултат при тях са по-редки случаите на сърдечни пристъпи.

Враждебните и агресивни жени са изложени на повишен риск от развитие на рак на гърдата, а мъжете са в рисковата група за развитие на рак на червата. Това е заради емоционалните им прояви, които подтискат работата на имунната система.

Ако се добави и злоба, се повишава с петдесет процента риска от сърдечни заболявания, тъй като имунната система увеличава остротата и скоростта на реакциите на стреса – повишава се кръвното налягане и се участява сърцебиенето.

Екстравертите са защитени от развитие на сърдечни заболявания. При тях минават по-леко и по-бързо инфекциите. Вероятно този тип хора просто по-добре приемат знаците на съдбата и са склонни по-често и навреме да обсъждат проблемите си с лекарите.

Срамежливите хора с петдесет процента по-често от останалите страдат от инсулт или сърдечни пристъпи и се отличават с повишена възприемчивост към вирусни инфекции. Тези хора водят по-затворен живот и възприемат всичко ново като стрес.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати