Лекувайте възпаления на очите с чесън и чай

Лекувайте възпаления на очите с чесън и чай
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Очите се възпаляват най-често през зимата заради студа, но и в останалите сезони това не е изключени заради различни алергии и инфекции. През зимата най-честата причината е студът, който изостря чувствителността и нарушава слъзния баланс.

Окото става по-податливо на инфекция. Най-честата е популярна като ечемик - малък абсцес на клепача, в основата на миглите, който причинява болка и оток.

Ечемикът често се появява при умора и изтощение. Точно тогава организмът е особено податлив на инфекции.

В такива случаи домашните средства могат да облекчат болката и да ускорят оздравяването. Не се стряскайте, ако ви излезе ечемик. Той не е сериозно заболяване, изчезва, като се спука и отдели гной. Ако не се лекува, се задържа 7-10 дни.

Целта на терапията е да бъде смален или спукан, да се предотврати разпространението на инфекцията и да се изгради устойчивост към нея в бъдеще.

Лекувайте възпаления на очите с чесън и чай

Ечемикът обаче е заразен. Ето защо трябва да се използват индивидуални кърпи за лице и тяло. Ако живеете с човек, страдащ от такава бактериална инфекция, мийте внимателно ръцете си и избягвайте да пипате очите си.

Не се опитвайте да изстискате гнойта от ечемика. Ако той се спука сам, внимателно избършете секрета. Поставете малко памук във вдлъбнатата част на дървена лъжица и го увийте с бинт.

Потопете льжицата в подходящ билков чай или гореща вода и поставете вьрху окото за 5-10 минути. Всеки ден яжте по 2 скилидки суров чесън, за да повишите имунитета си. Също така за укрепване на имунната система пиите всекидневно по 2 чаши чай от ехинацея, репей, хидрастис, лепка и мента.

Повишете устойчивостта си спрямо инфекции и чрез редовни физически упражнения, здравословно хранене и методи за справяне със стреса.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати