Всеки втори страда от хемороиди

Всеки втори страда от хемороиди

Хемороидите са едно от най-разпространените заболявания, от което страда повече от 80% от населението над 30-годишна възраст.

Причините за появата им са хроничният запек, също така работата в седнало положение, злоупотребата с алкохол и пикантната храна. Внимание: най-застрашени са шофьорите и хората, които практикуват професиите си на бюро.

Хемороидите не са нито банални, нито безобидни, и не бива да бъдат подценявани. Хронифициралото заболяване може да доведе до много сериозни последствия: вътрешни хемороидални възли, анални цепнатини, проктит, парапроктит, полипи. При кървящи хемороиди може да се развие анемия, която се съпровожда със слабост, виене на свят и загуба на съзнание.

Застойните явления в малкия таз предизвикват както появата на хемороиди, така и простатит при мъжа, възпаление на яйчниците и колпити при жените. Хроничните форми водят до злокачествени тумори на правото черво.

Обаче много важно е да се борите не само с последствията или проявите на болестта, но и с причините. Хроничният запек е една от най-честите.

95 процента от заболяванията на организма са свързани с патологията на дебелото черво – запек, диария, метеоризъм, дисбактериоза, които водят до кожни болести – псориазис, екзема, пъпки, до ендокринни нарушения, до заболявания на опорно-двигателния апарат – артрити, артрози, остеохондроза.

Болните с хроничен запек се отнасят към рисковата група за развитие на рак на дебелото черво. Но вместо да се обърнат за помощ към лекар, мнозина предприемат самолечение като например вземат слабително, чиято ефективност с времето намалява.

Продължителният прием на слабителни като правило води до нарушаване на моторната функция на червата и като следствие до невъзможност за самостоятелно изпразване.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня
Ваня
14.08.2012 17:08
Много добре казано, за съжаление и аз бях от самолекувалите се дълго време. Като видях, че не мога да се оправя сама, потърсих помощ горе-долу на време в "Он -Клинк" . Получих отлично лечение, спестих си операция и съм много доволна.
Нужен си е лекар за тая работа, поне избор на такива има, не си изписвайте сами лечение....
3
1