Голямото дупе пази от болести

Голямото дупе пази от болести

Според изследвания типът мазнина, която се натрупва около ханша и дупето, са полезни за здравето. Благодарение на тях организмът се предпазва от диабет, категорични са учените.

Това са новини, които всяка жена иска да чуе. Оказва се, че е не просто добре да имаш голямо дупе, но всъщност е и много здравословно. Изследователи от САЩ са убедени, че подкожната мазнина, натрупвана около зоната на бедрата и ханша, спомага за подобряване на чувствителността на организма към хормона инсулин. Той е отговорен за регулирането на кръвната захар, което от своя страна представлява защита от диабет.

Може би звучи като оксиморон, но фактите сочат, че подкожната мастна тъкан всъщност е в състояние да ви помогне да отслабнете. Проведени експерименти с мишки доказали, че инплантирането на мастната тъкан изненадващо оказало благоприятно въздействие върху свиването на мастните клетки, без да са необходими допълнителни физически активности или диети. Мишките, на които била присадена мастна тъкан в стомасите, дори започнали да губят тегло, до две седмици нивата на инсулина и кръвната захар също показали подобрение.

Крушовидните тела са по-малко предразположени към болести

Голямото дупе пази от болести

Вече е установено, че специфичнияt тип мазнина, наречена висцерална мастна тъкан, натрупвана в областта на корема, може да увеличи риска от диабет и сърдечни заболявания. Съответно хората, които натрупват мазнини в зоната около ханша и бедрата, са по-малко предразположени към тези болести.

Обяснението е, че мазнините по бедрата абсорбират успешно вредните мастни киселини. Мастната тъкан около дупето e благоприятна и за циркулацията на кръвта и доброто състояние на артериите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати