За вредата от заседналия начин на живот

Заседнал начин на живот пред компютъра

Работата в седнало положение не е никак полезна за здравето на човека. Неподвижното седене пред компютъра по цял ден увеличава смъртността с 20% за мъжете и с 40% за жените.

Изследване на Американското раково дружество показа, че смъртността при хората, които седят повече от шест часа дневно, е много по-голяма, отколкото при тези, които седят по 3 часа.

Хората, които работят в седнало положение повече от 10 години, са застрашени двойно от рак на дебелото черво.

Установено е, че когато работи на стол, човек изразходва три пъти по-малко калории, отколкото когато се движи. Това повлича организма в отрицателна спирала.

Продължителното седене не може да се компенсира с каране на колело, плуване или посещения във фитнеса. Единствената алтернатива е честото ставане от бюрото.

Дори и да не мислим за тези крайности, седящата работа увеличава опасността от много заболявания, като диабет или затлъстяване.

За жалост техническият прогрес заставя все повече хора да водят заседнал начин на живот.

Заседналият начин на живот води след себе си само отрицателните последици:

затлъстяване, повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, повишен риск от диабет, повишен риск от рак, повишен риск от остеопороза, мускулите губят тон, нарушения на съня, главоболие, ускоряване процеса на стареене...

Някои лекари често употребяват израза, че заседналият начин на живот може да бъде по-опасен за здравето ви дори от пушенето.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати