Чупливите нокти – симптом за проблеми с белия дроб

Чупливите нокти – симптом за проблеми с белия дроб
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

На пръв поглед безобидното чупене на нокти оказва се може да е знак за протичането на много неблагоприятни процеси в организма. Честото чупене на плочката на нокътя далеч не е само сигнал за липса на витамини. Изследвания доказват, че заболяванията на белите дробове се отразяват върху недостатъчната здравина на ноктите.

Сред причините за крехкостта им може да бъде и състоянието Псориазис.

Всъщност учени от САЩ вече установяват възможността за развитие на рак на белите дробове чрез подробен преглед и анализ на ноктите. Там се съдържат определени нива на никотин, който позволява да се определи рискът от раково заболяване. Пасивните пушачи също са застрашени от онкологично заболяване на белите дробове. Показател за това могат отново да бъдат техните нокти.

Освен в чупливост, симптомите за белодробно заболяване могат да бъдат и жълтите, дебели и бавнорастящи нокти. Синкавият нюанс на плочката също може да „говори” за подобен тип заболяване.

Млечно белите светли нокти пък могат да са признак за проблеми с черния дроб или анемия.

Често крехките плочки на нокътя се дефинират като нокти с дефектна структура, без да се търсят по-дълбоки причини за тяхното състояние. Все пак до тук изброените състояния не бива да ви плашат или да ви докарват излишни внушения. Наблюдавайте състоянието им и при необходимост се консултирайте с личния си лекар.

Понякога причина за подобни неудобства могат да бъдат фактори като например замърсената околна среда и липсата на здравословно хранене. В подобни случаи за заздравяването им е необходимо да си осигурете ежедневен прием на биотин. Липсата на тази съставка води до слабост в ноктите.

Чупливите нокти – симптом за проблеми с белия дроб

Няколко пъти в седмицата втривайте с масажиране подсилващи масла или кремове в ноктите и кожичките. Използвайте козметика, богата на протеини.

Нанасяйте лакове, които предпазва от разделяне, чупене или разцепване. Почиствайте лака за нокти (цветен или не) само с безацетонови лоакочистители.

Чупливите нокти трябва да се поддържат къси. Това ги предпазва от трошене. Опитайте се да се въздържате от гризане, тъй като това допълнително предразполага към разкъсване, чупене на тъканта, освен това не им позволява да растат здрави и лъскави.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати