ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми на синдрома хронична умора

Симптоми на синдрома хронична умора

Симптоми на синдрома хронична умора

Хора със синдром „хронична умора” изпитват известна тежест в костите. Това неразположение може да продължи до шест месеца. Често тo не изчезва дори след достатъчна почивка.

Синдромът „хронична умора” се среща по-често при жените, отколкото при мъжете. Той се появява между двадесет и петата и петдесет годишнината на жената.

Редно е да изискате задоволителни отговори от лекар относно здравословното ви състояние в случай, че в продължение на повече от шест месеца имате над осем от следните симптоми:

Леко, но нестихващо възпаление на гърлото

Честа поява на треска и тръпки

Мускулна слабост или дискомфорт

Неспособност да се концентрирате

Често забравяне

Нарушения на съня

Главоболие

Раздразнителност

Депресия

Болки в ставите

Изключително голяма умора след физическо натоварване или спорт

Не е ясно кое причинява синдрома „хронична умора”. Някои лекари го обясняват с объркване на имунната ни система. Засега няма лек, макар някои назначени лечения да облекчават симптомите. Ако смятате, че страдате от синдрома „хронична умора”, следното би могло да ви помогне:

Почивайте редовно и пълноценно

Всеки ден се натоварвайте умерено физически

Пробвайте с алтернативни терапии като например акупунтура и витаминна терапия.

Хронична болка

Симптоми на синдрома хронична умора

Болката е най-точният предупредителен сигнал, че нещо нередно се случва в тялото ви. Тя се изтърпява различно от различните хора. Сред най-често са хроничните болки в гърба. До скоро лекарите не се отнасяха сериозно към болката. А ако е пациентка, обикновено го приписваха на „женската природа” и въобще не обръщаха внимание на оплакванията.

Хроничната болка е реално състояние и напоследък започва да получава дължимото внимание. Ако страдате от постоянна болка, съобщете за нея на лекаря си. Продължавайте да му го повтаряте, защото само така ще го накарате да ви обърне внимание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ани
Ани
23.10.2013 15:08
Много общо се говори за причините на хроничната умора.Аз се самоизлекувах със "Калмацин форте"Явно наистина са ми липсвали някои витамини и минерали
0
0