ezine.bg»Статии»Здраве»Какво да правим, когато сме изнервени

Какво да правим, когато сме изнервени

Какво да правим, когато сме изнервени

Ако в работата или в дома ви изведнъж усетите, че сте на ръба на нервна криза, не тичайте към аптеката за успокоителни или към най-добрата си приятелка, за да поплачете на рамото й.

Първото, което трябва да направите, е да не действате прибързано. При разклатени нерви хората често взимат неправилни решения, за които след това съжаляват.

Намерете място, където можете да останете съвсем сами за няколко минути. Опитайте се да дишате бавно и дълбоко, защото при сърцебиене, което съпровожда нервната криза, човек диша повърхностно и на пресекулки.

Намерете меко местенце, на което да седнете, за да се успокоите напълно. Облегнете се и дишайте дълбоко, но не с устата, а с носа си, като поемате големи глътки въздух.

Какво да правим, когато сме изнервени

След като дишате така около две минути, вече ще сте се поуспокоили. Затворете очите си, за да се отпуснете напълно. Продължете да дишате бавно, като издишвате още по-бавно.

Мислете само за дишането си и си представяйте някоя любима природна картина – плаж или планинско езеро. Притиснете силно слепоочията си с ръце. Направете същото и с бузите си, като в това време поемете дълбоко и рязко въздух и бързо го издишате. След като усетите, че краката ви вече не треперят и сте се поуспокоили, станете.

Разходете се напред-назад, докато не почувствате, че вече можете да разсъждавате трезво, а не емоционално. След това вече можете да се обадите на приятелката си, с която да обсъдите спокойно цялата ситуация и да намерите най-добър начин за изход от нея, който да я обърне във ваша полза.

Докато сте нервирани, избягвайте да говорите с когото и да било, защото изпуснатата от вас дума може да се изтълкува погрешно от ваши колеги или конкуренти.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
silviq xamletova
silviq xamletova
25.12.2013 19:37
Еднообразието много ме изнервя и децата сьщо
1
0
vesela ilieva
vesela ilieva
29.10.2013 18:13
Здравейте,
Ще ви предоставя информация, как и по какъв начин можете да печелите допълнителни доходи от интернет без никаква финансова инвестиция. Става въпрос за рекламни, PTC сайтове, които плащат на хора за да гледат реклами в тях, а те съответно да правят печалби от тези, които рекламират. Седейки вкъщи Вие може да печелите пари. Това е един вид надомна работа защото ви позволява да работите от вкъщи пред компютъра и сами да определяте кога и по колко време да отделяте. Разликата обаче е, че парите не са толкова лесни и ще трябва да се потрудите малко преди да успеете да правите един приличен доход. Лично аз в момента тегля всеки месец суми от около 150$ до 200$, но за това се потрудих няколко месеца. 200$ x 1.48( курс на долара спрямо лева) = 296 лева – това е една минимална работна заплата в България.

Или ще ви го обясня по-разбераемо по следния начин:
Дадена компания рекламира в такъв PTC сайт и дава по 2 цента на сайта когато някой човек разгледа рекламата. Следователно PTC сайта дава на хората, които са се регистрирали в него и разглеждат реклами по 1 цент. От което рекламодатеря, ПТЦ сайта и Вие сте в изгодна позиция.

Хубавото при тези сайтове е, че Ви позволяват да каните приятели да се регистрират чрез Ваш индивидуален линк и по този начин Вие да печелите от разгледаните от тях реклами, без те да губят нищо.Ако те не се регистрират чрез ваш линк ще бъдат отдадени под наем на някой си от друга държава, което хич не е приятно за тях самите.Другото хубаво нещо е, че не ви се налага да правите каквато и да е инвестиция, а просто да се регистрирате в PTC сайтове и да разглеждате реклами.
Преди всичко искам да Ви предупредя, че трябва да сте наистина сериозни и търпеливи за да започнете да печелите добри пари.
Работила съм с доста сайтове и съм отсяла най-добрите!
Копирайте линка в браузера.
1
1